Погребаха Христина на рождения ѝ ден

Погребаха Христина на рождения ѝ ден

300-килограмовата Хриси не дочака Христовата възраст 

Погребаха най-тежката българка навръх рождения й ден!

Вчера Христина от Дупница трябваше да навърши 33 години, но не успя да дочака Христовата възраст. 300-килограмовата жена бе погребана на обяд в родния си град. Христина издъхна в сряда рано сутринта в съня си.

„Не знам как ще се оправим и какво следва оттук нататък“, не може да скрие мъката си пред „България Днес“ майката на Христина – Цветанка Секулова.

 

Сърцето на най-тежката българка спря

Почина най-тежката българка. 300-килограмовата Христина издъхна на 33 г.

Когато е 20-годишна Хриси преживява силен стрес, вследствие на който отключва биполярно разстройство. Заболяването съпътства човек цял живот и се характеризира със силни промени в настроението. Така Христина започва да пие лекарства. От тях психическото ѝ състояние се подобрява, но физическото се влошава. Дупничанката започва да трупа стремглаво килограми, които безмилостно я обездвижват и я приковават на легло.

Младата жена мечтаеше през новата година отново да може да излезе на разходка сред природата. Анонимен дарител бе на път да сбъдне копнежите й, като покрие операция в Турция, при която се отстранява 80% от стомаха на пациента. Христина започна хранителен режим и подготовка за един от най-важните дни в живота си, но не успя да извърви пътя докрай.

Родителите ѝ трудно се справят не само емоционално, но и финансово. Покрай грижите за дъщеря си Цветанка оставя своето здраве на заден план. Единият крак на майката е почти обездвижен и приема силни болкоуспокояващи. Секулова има нужда от адекватни медицински грижи и лекарства. Всеки, който желае да подкрепи семейството в този труден за тях момент, може да помогне на личната им сметка:

IBAN: BG02UNCR70001524463771

Основание: Дарение за семейство Секулови