Мистър „Стани богат“ се завръща в НОВА

Мистър „Стани богат“ се завръща в НОВА

Ники Кънчев се завръща в ефира на Нова телевизия, но не със „Стани богат“ (форматът е в конкурентната телевизия с водещ Михаил Билалов), а с нов формат – сензационната телевизионна игра „Голямото преследване“.

Това се похвали самият той пред колежката си Лора Крумова.

„Голямото преследване“ е един от най-успешните в момента телевизионни формати. Това е ново поколение игра, която се излъчва в 19 страни. Много успешно предаване, в което се дават много пари, но и се губят много пари. В него няма да бъда сам и в момента търся и каня А-отбора на знаещите в България. Това ще са хора, които ще играят срещу участниците. Аз ще съм в позицията на модератор и ще съм по-скоро от страната на играчите, а тези „преследвачи“ ще се опитат да ги хванат, да ги надиграят и да им вземат парите. Всичко това ще се случва пред очите на зрителите. В началото „играчите“ играят за себе си, след което отговарят на въпроси като отбор и в края има едно финално преследване“, коментира Кънчев.

„Бих искал да върнем ума като ценност. За едни от най-големите победители в „Стани богат“ преди десетина-петнайсет години ми звъняха бизнесмени, които искаха да ги наемат на работа. С някои от тях поддържам контакт и предстои да ги видим. Ще направят завръщане. Ще има и такива от други формати и състезания. Бих ги определил като национални шампиони“, разказва още журналистът.

„Голямото преследване“ е игра, в която да не знаеш струва скъпо. Няма ограничения за парите, които се печелят – може да са 100 000, 2 000 000. Сделката се сключва на място пред екрана и играчите си изработват парите. Но е възможно и „преследвачът“ да ги хване и да ги изгубят“, допълва Кънчев.

„Стани богат“ ми даде много и чрез него открих едни от най-умните хора в България. Беше предизвикателство да дойдат, тъй като често се подчертава, че знанието е на по-ниско равнище. У нас се ценят предприемчивост, хитрост, бързина или ловкост, но знанието почти никога не е носело стойност“, споделя водещият.

„Не се считам за много умен, а по-скоро интелигентен и съобразителен. Според мен най-умни са математиците и новото поколение IT специалисти. Някой от тях споделят, че предаването ги е възпитало. Бих искал да отличим ума. Той е пряко свързан и с времето, в което живеем. Някои от големите открития като имейла, мобилните телефони, социалните мрежи не можеха да се случат преди 50 години. Технологиите се развиват и дават възможност на предприемчиви хора да направят нещо точно в този момент. От предаването научих много интересни неща. Например знаеш, че съм фен на червения отбор, но за синия отбор научих нещо уникално от един от нашите участници. Това е, че първият екип на Левски е бил в червено-синьо и то изработен в Букурещ. И когато левскарите си направиха юбилей бяха облечени в такива фланелки.“