Награждават посмъртно убития на границата полицай

Награждават посмъртно убития на границата полицай

Ден на траур в община Елхово заради смъртта на младши инспектор Петър Бъчваров. Той беше застрелян при безпрецедентно убийство на границата с Турция, като до момента властите в южната ни съседка са арестували двама души. Младши инспектор Петър Бъчваров ще бъде награден посмъртно с Почетен знак на МВР, съобщиха от полицията.

„Задържали са двама души – един извършител и един помагач. Те не са турски граждани. След разпита ние ще командироваме екип от следователи на място, за да се запознаят с материалите и ще поискаме екстрадицията на тези две лица и да бъдат съдени у нас. Установява се какви са. В непрекъсната комуникация сме с турската прокуратура“, заяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Петър Димитров Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 г. в Ямбол. Средното си образование завършва в Елхово през 2009 г., продължава образованието си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Младши инспектор Бъчваров е постъпил на работа в системата на МВР през декември 2013 година.

Преминал е през длъжностите полицай и старши полицай в група „Охрана на държавната граница“  към Гранично полицейско управление –Елхово към Регионална дирекция „Гранична полиция“.