Бонев подаде ръка на ПП и ДБ за кмет на София

Бонев подаде ръка на ПП и ДБ за кмет на София

„Демократична България”, „Продължаваме Промяната” и „Спаси София” трябва да намерим общ път за явяване на местните избори. Каква ще е формулата и кои ще са хората – това е въпрос на разговори. Но смятам, че начело на София трябва да бъде човек, който познава и е работил за града. 

Това заяви общинският съветник от „Спаси София“ Борис Бонев по Нова тв.

Гражданската организация Спаси София ще остане, но ще има и партия. „Спаси София” става партия заради желанието ни да участваме пълноценно в следващите местни избори. Нашият фокус е София и ние няма да участваме на парламентарен вот, дори и да има предсрочен такъв, обясни той.

Не сме се появили вчера или днес, за да цепим нечий вот. София не е малка хапка, очаквам да седнем на масата за разговори и да се обединим около политики и хора, отговори Бонев на въпрос дали няма да разцепи опозиционния вот, като се кандидатира за кмет.

„Българското законодателство не позволява да се регистрират граждански листи. Без листа обаче няма как да имаш мнозинство в Общинския съвет. За да се случат необходимите реформи и промени в града, трябва освен кмет, да има и Общински съвет”, обясни още той.

През годините натрупахме достатъчно административен опит, аз лично – в качеството ми на общински съветник, натрупах и политически опит. Имаме страхотен екип от експерти. Една от целите ни е да управляваме София, подчерта Бонев.

Той смята, че „предвид тежкото наследство на ГЕРБ след 17 години несправяне със задълженията да управлява столицата качествено” би било изключително безотговорно да не се случи обединение на всички демократично и прогресивно мислещи сили в София.