Какви жени сте и как спите спокойно след трагедията „Черни връх“

Какви жени сте и как спите спокойно след трагедията „Черни връх“

12 свидетели бяха разпитани вчера по делото „Семерджиев“.

На 5 юли миналата година 35-годишният бивш футболист, седнал зад волана на луксозен джип „Ауди“, помете такси на кръстовището на бул. „Черни връх“ с летяща скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция. От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно две млади жени, които по това време са били на тротоара – 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те загиват на място.

„Имаше две жени в джипа на Семерджиев. Вайкаха се и повтаряха „Бързо, бързо, че убихме хора“. Напълно сигурен съм в това. Около джипа имаше маратонка и дамска чанта“, заяви вчера Марио Гюзелев, свидетел на бруталния инцидент, отнел без време живота на две невинни момичета, имали злощастието да бъдат точно на това място точно в този момент.

От прокуратурата нямат данни за подобно нещо, въпреки, че веднага след катастрофата се заговори, че Семерджиев не е бил сам в джипа си.

Кои са двете девойки – на този етап остава пълна мистерия.

Логически погледнато свидетелят Марио Гюзелев няма причина да лъже и да си измисля. Той видял Семерджиев малко преди удара да лети с висока скорост. Марио е моторист и във фаталната вечер е карал мотора си. Георги профучал покрай него преди да мине на червено и да се удари в таксиметровата кола.

„Джипът буквално се взриви. Разцепи се на две. Двете момичета хленчеха и бяха изплашени, защото са осъзнали, че има жертви. После избягаха“, каза пред съда Гюзелев, за което само може да поздравим този доблестен и смел мъж, който без страх и колебание, с категоричност и убеденост посочва, че дрогираният Георги не е бил сам по време на инцидента.

Как продължава историята нататък – всички знаем. Полицайката Симона Радева от Първо районно помага на Семерджиев като му носи стълба, по която той да се качи и влезе в апартамента си, тъй като в катастрофата губи ключовете си. Излезнаха и калните подробностите – че Радева е била нещо като „директорка“ на автомивката на Семерджиев. Работниците ѝ се отчитали и я наричали „шефката“.

Източници от МВР твърдят, че младата полицайка е давала информация на Семерджиев за местоположението на патрулите в столицата, както и му е осигурявала полицейски атрибути. В кюпа е и нейният приятел, който пък е ченге в 4 районно. Той също бе премахнат от министерството след случая.

Симона бе уволнена дисциплинарно за опъване на чадър над криминално проявено лице, а в момента се твърди, че е бременна и обжалва своето премахване от системата на полицията.

Вчера в съда се появи и майката Бистра Радева, която – очаквано, брани своята дъщеря със зъби и нокти. Родителски инстинкт, ще кажат мнозина.

Чудя се дали тя като майка се замисля какво е причинил Семерджиев на двете почернени семейства. Едно от убитите момичета – Хриси Дилева, е имала мечта да се занимава професионално с астрономия. От Института по астрономия с Националната астрономическа обсерватория я описват като изключително мило създание. Години наред тя посрещала посетителите в Рожденската обсерватория.

„Обичаше звездите и отиде при тях“, казват колегите ѝ учени. Мъка и ирония.

Другото убито момиче – Хариет, остана завинаги само на 21 години. Минути преди да я убият написала съобщение на майка си, че чака тролея, с който да се прибере вкъщи. Така и не го дочаква.

На фона на тази ужасяваща и смразяваща кръвта история, две млади жени напускат мястото на инцидента и до ден-днешен се крият. Очевидно не искат да дадат показания, които може да се от ключово значение по делото.

На фона на две убити в разцвета на живота си момичета майката на Симона Радева не смирява глава с мълчание, а агресивно и нагло брани щерка си, за която вече има достатъчно събрани доказателства, че е опъвала чадър над Семерджиев.

Питам се – как спят тези жени. Спокоен ли е сънят им? Имат ли угризения на съвестта. Изобщо имат ли такава?

От къде това безочие? Кога жените се превърнаха в толкова студени, брутални, безкрупулни, безчестни, безсъвестни, подкупни, безсрамни и нагли същества.

Последните няколко години прави впечатление жестокостта, с която жени правят или прикриват престъпления.

Сякаш се превърна в модел на подражание жените да бъдат груби, ожесточени, агресивни и зли. Забелязвам този феномен дори в ранна детска възраст. Медиите непрекъснато бълват видеа, където ученички се бият брутално, досущ като древните римски гладиатори, които се млатят до смърт.

Модел за подражание стана и нереализираните девойки, без мечти, образование и цели, да се прехласват по престъпници или дилъри, досущ като Семерджиев. Издигат ги в култ, боготворят ги, бранят ги.

Очевидно нямат капацитет, нито емоционален ресурс и интелигентност, да осмислят трагичността на случилото се. Вероятно за тези момичета смъртта не значи нищо.

Вероятно триумфират, че са „надиграли системата“, като са се укрили.

Вероятно стискат палци той скоро да излезе на свобода и отново да вее татуси из София.

Толкова много вероятности и само един факт – две други момичета вече ги няма.

СНИМКИ: БУЛФОТО
Автор: Димана Дойчинова

 

Майката на Симона Радева – Бистра. СНИМКИ ОТ СЪДА: АГЕНЦИЯ БУЛФОТО
Бистра Радева, майката на полицайката Симона
Марио Гюзелев, свидетел на бруталната катастрофа, е убеден, че Семерджиев не е бил сам по време на инцидента. Видял е две жени да плачат и да казват: „Бързо, убихме хора!“. СНИМКИ: БУЛФОТО
Главата на Георги Семерджиев е цялата в татуси. СНИМКИ: БУЛФОТО
Полицаят Мирослав Якимов от 4 районно е гадже на Симона Радева. СНИМКИ: БУЛФОТО
Бистра Радева опита да скрие лицето си в съда. СНИМКИ: БУЛФОТО
Гюзелев е категоричен, че две жени са избягали от катастрофата. СНИМКИ: БУЛФОТО