Арестуваха шефа на „Хидрострой“

Арестуваха шефа на „Хидрострой“

Бизнесменът Велико Желев, собственик на редица строителни фирми, беше задържан късно снощи в София. По предварителна информация става дума за разследване за принуда над негов служител. По данни на МВР Желев го е накарал да подпише документи с невярно съдържание.

На Желев все още не са повдигани обвинения, каза за БТА адвокатът му Менко Менков. Той посочи, че изпълнителният директор на „Хидрострой“ е в ареста за 24 часа, след акцията в офисите на фирма снощи.

Действията на полицията продължиха почти до полунощ. По случая е образувана преписка в Първо Районно управление в столицата по сигнал за принуда. Очаква се по-късно днес материалите да бъдат докладвани в Районната прокуратура в София и да бъде взето решение дали и какво обвинение да бъде повдигнато а Желев, както и дали да бъде освободен от ареста.

До този момент няма информация за нарушения, свързани със строителството, а само за принуда върху служител на фирмата да подпише въпросните документи. 

Велико Желев е бивш шеф на АПИ и председател на съвета на директорите на фирма “Хидрострой”, която спечели поръчката за строежа на тунел под Шипка, на обща стойност 360 млн лева. 

Консорциум от фирми, начело с „Хидрострой“, изпълни и проекта за Северната скоростна тангента в столицата. Преди дни регионалният министър Иван Шишков обяви, че около 1/3 от асфалта там липсва.

СНИМКИ: БУЛФОТО