Гладна стачка обявиха от Спешна помощ (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Гладна стачка обявиха от Спешна помощ (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Служители на Спешна помощ и шофьори на линейки обявиха гладна стачка. Парамедиците излезнаха с транспаранти пред Министерството на здравеопазването в София. 

Те протестират срещу ниското заплащане и суровите условия на труд.

Очаква се автошествието да се проведе от 17:00 часа, като сборният пункт е час по-рано на паркинга на пл. „Княз Александър Батенберг“. То ще премине през кръстовища по централни булеварди като „Александър Стамболийски“, „Тодор Александров“, „Цар Освободител“ и „Цариградско шосе“.

Организатор на протеста Национален синдикат „Защита“.

За последно правителството отпусна средства за увеличение на заплатите в центровете за спешна помощ в края на миналата година. Според решението, възнагражденията на спешните медици се вдигат със задна дата от 1 декември.

Според синдиката шофьорите на линейки увеличението е стигнало до 150 лева и настояват за ново актуализиране. От организацията искат също вдигане на средствата за издръжка на центровете, увеличаване на стойността на ваучерите за храна от 2 на 5 лева на ден, осигуряване на работно облекло за всички работещи, тъй като на някои места хората плащат за това от джоба си.

СНИМКИ: БУЛФОТО