Ексминистър защити малтретирана жена на актьор

Ексминистър защити малтретирана жена на актьор
Освен спортен деятел, Красен Кралев е известен и с художествените си способности, обича театър, изкуството като цяло. Познава Албена Драганова много преди проблемите в семейството ѝ.
Бившият спортен министър от ГЕРБ Красен Кралев се обяви публично в защита на Андреа Драганова, доскорошната съпруга на актьора Васил Драганов.
От няколко дни двамата си разменят нападки през социалните мрежи, а той дори стигна до БНТ, където разказа за семейните драми. По думите му тя е бременна от „квартален кебапчия“. Журналистката Андреа Драганова обаче има съвсем друга теория. Тя твърди, че е малтретирана и физически, и психически от съпруга си.
Ето какво написа Красен Кралев за Албена, с която се познават от дълги години:
И се натъжих, и се ядосах като четох изповедта на журналистката Андреа Драганова, която познавам и уважавам. Не искам да повярвам какво е преживяла тази жена и майка. Но съм сигурен, че всяка нейна дума е истина.
Насилието и психическият тормоз са недопустими!
Проблемът не е в закона. Проблемът е, че като общество продължаваме да търпим насилниците. И жертвите, освен физическите удари от техния т.нар. „мъж“, накрая отнасят и „шамарите“ на общественото мнение.
Абсурдно е да се толерира даването на трибуна и сцена на насилниците! Говоря за Васил Драганов, комикът-бияч на жени. Той дава интервюта в БНТ и играе на сцената на Народния театър. Защото знае, че насилниците са недосегаеми. Дори са го взели в постановката „Хъшове“ на Александър Морфов. По този повод искам да напомня, че актьорът Евгени Будинов беше изхвърлен с обиди от Морфов заради „политическа принадлежност“. Хайде, Морфов, сега ще изхвърлиш ли и Драганов, за това, че тормози майката на двете си деца?

Или за политическия опонент няма никаква толерантност, но насилникът е добре дошъл на сцената?

ВЕРСИЯТА НА АЛБЕНА ДРАГАНОВА

Дълго време отлагах да напиша това, вярвайки, че мога да избегна разкриването на най-личния си свят публично, в името на децата си. В момента обаче осъзнавам, че това не може да продължи, защото бях оклеветена брутално в ефира на БНТ и след това пред други колеги журналисти от човека, който в една голяма част от живота ми беше целият ми свят. Бившият ми съпруг – актьорът Васил Драганов, обяви в национален ефир, че едва ли не съм изоставила семейството си, а днес излезе негово интервю в печатно и електронно издание, в което той твърди, че съм „бременна от квартален кебапчия“. Вече повече от денонощие ме разкъсват в социалните мрежи с обиди, че съм лоша майка и пропаднал човек. Телефонът ми звъни непрекъснато – все колеги, търсещи коментар.

Искам да се обърна към всички вас, които ме познават и осъзнават каква лъжа е това. Както и към останалите, които не ме познават, но вече са ме осъдили. Моята истина е много по-различна, от това, което смятате.
В продължение на много години аз бях жертва на физически и емоционален тормоз, който премълчавах от любов към децата си и към съпруга, който на моменти „превърташе“ и ставаше друг човек, когото не можех да позная. С времето тези епизоди ставаха все по-продължителни. След като бях принудена да напусна семейното жилище, съдът каза, че временно аз трябва да гледам децата си, но те бяха скрити от Васил и не ги видях повече от година. Който е бил в подобна ситуация, знае, че полицията не се намесва. Ако едната страна постъпи достатъчно брутално, а другата спазва закона и разчита на съда и адвокатите, вместо на груба сила, то втората е обречена. В мъчителните месеци, които последваха, докато аз се разкъсвах вътрешно и правех всичко, за да видя децата си, те бяха обект на непрекъсната манипулация, че съм ги изоставила, защото не съм добра и не ги обичам. Лъжи! Именно заради Любов и Давид бях готова да преглътна всичко – клеветите пред познатите ни, лъжите за мен, денонощния тормоз по телефон и със съобщения, заплахите.

Повече от 2 години мълчах упорито от страх, че защитавайки себе публично, ще навредя на Васил, който – добър или лош, е баща на моите деца и винаги ще бъде част от живота ми. Моля се само Любов и Давид, с които отново имам връзка отскоро, някой ден да разберат мотивите ми да говоря днес и да ми простят за това, че разказах семейните ни тайни.

Била съм жертва на физическо насилие многократно, но повече болеше от емоционалния тормоз през годините. При развода съдех бившия си съпруг заради ударите, но се отказах от това дело в името на споразумение за споделени родителски права и възможност да бъда с децата ни. В момента ги виждам редовно, вярвах че най-тежкото е минало. Любов вече е почти на 18 и е прекрасна млада дама, която скоро ще е самостоятелна. Давид вече ходи на училище – той беше във втори клас, когато настъпи края на семейството ни и дълго време беше принудително ученик от къщи, защото баща му плашеше и него, и училището, че „лошата му майка“, ще го отвлече.

Няма да ви занимавам с всички жалби, които пусках през годините, нито да ви говоря за бюрокрацията, бездушието и безсилието, което срещнах. Вече съм друга, продължих напред, влюбих се в нов човек и очаквам дете. Именно затова толкова боли, че човекът, когото някога обичах най-много на този свят, реши да ме съсипе по телевизията, в която някога съм работила. Децата ми живеят при Васил, това е истина. Никога не съм искала от тях да ги изведа от дома, в който са израснали и обичат. Аз плащам издръжка. Грижа се за тях, когато баща им благоволи, в дома, който някога беше и мой. Аз съм безплатна детегледачка, готвачка и прислужница. Но съм готова на всичко, за да бъда майката, от която се нуждаят!

Като журналист съм имала възможност да търся публичност през годините, но не исках. Боже, колко не исках, колко отчаяно исках да се размине…

Сега говоря, защото, ако продължа да мълча, трябва да спра да живея. Хората, които не виждат ада, в който живях, ще повярват, че съм изоставила децата си. Не е честно към близките ми. Няма да имам очи да застана пред колегите си. Няма да мога да се представя с името си. Истината е, че и в момента съм обект съм на брутален тормоз от бившия ми мъж. Той лъже наши познати, че ме е видял пияна, изнасилил ме е и сега вероятно детето ми е и негово. Лъжи, разбира се. Нощем ми пише, ужасяващи неща за новия живот, който нося под сърцето си…

Мислех да покажа чатовете, но вече не виждам смисъла. Исках и право на отговор в БНТ, но за едната минута, която ми предлагат, няма да мога да кажа нищо и само ще се видят сълзите ми.

Просто трябваше да разкажа своята история, която отчаяно исках да ви спестя…

ВЕРСИЯТА НА АКТЬОРА ВАСИЛ ДРАГАНОВ

Жена ми Андреа си изнесе багажа от къщи, без да ме предупреди, докато бях с децата на море. Пренесе се при своя приятел. Той е по-възрастен от мен кебапчия. Прилича на дядо. Държи скара в нашия квартал. И сега е бременна от него.“ Тези шокиращи подробности разкри пред „България Днес“ популярният комик Васил Драганов. По думите му самият той е запознал половинката си с майстора на печените мръвки.

Драганов се оплака още, че бившата му съпруга дори подала жалба, че е упражнил насилие върху нея.

„Стигна се до съд, сестра й беше основен свидетел, но тя не е присъствала на никаква подобна случка. Затова след 6 месеца ходене по мъките съдът ме оправда и реши децата да останат при мен“, повдига завесата над семейната война екранният Радко Чеканов от „Столичани в повече“.

Едно от главните действащи лица в „Комиците“ довери, че въпреки огромното разочарование все още имал чувства към изоставилата семейството си съпруга.

„В момента нямам личен живот. Цялото ми време е посветено на децата. Живея за тях. Ето, сега съм завел Давид във Велинград. Много ми е тежко, но независимо че сърцето ми не може да я забрави, няма да я приема обратно, ако в един момент реши да се върне. Защото ще бъде много мъчително, невъзможно да я гледам с това чуждо дете“, почти изплака Драганов.

Актьорът сподели, че е подложен на силен финансов натиск от Андреа и новия ѝ избраник.

„Искат да ми вземат колите, апартамента… А благодарение на моята заплата от театъра изплатихме кредита си вместо за десет години за седем. Но бившата ми жена се прави, че нищо не помни. Когато се оженихме, тя беше още студентка и не е внасяла нищо в семейния бюджет“, уточнява актьорът, цитиран от изданието.

„Той ми е разказвал, че не е бил с жена от пет години. И Андреа беше първата, която се хвана на въдицата му. Разбирам да беше млад, хубавец, заможен или направил нещо добро за обществото, тогава щях да приема някак по-лесно нещата. Но да предпочете бивш безработен човек, това умът ми не го побира“, недоумява Васил Драганов.

За капак бившата му половинка развързала кесията си за скараджията, който според известния комик „е много хитър човек“. Купила му кола, платила за капиталния ремонт на жилището му, правела му скъпи подаръци… Кварталният съблазнител се опитвал да я изманипулира и да тегли голям кредит, довери още пред вестника Драганов.

„Андреа се видя с пари, след като баща ѝ продаде имот във Владая и раздели парите между нея и сестра ѝ“, твърди той и казва още, че експоловинката му се променила много по време на пандемията. В съда, разкри той, се доказало, че заради натрапчивите ѝ мисли семейната атмосфера се влошила.

„Тогава започна да си повтаря непрекъснато като мантра някакви молитви. И това не беше никак приятно“.

Той признава, че е много обиден на Андреа, защото проектирала върху него „комплекса за малоценност“ на новия си възлюбен.

„Тя като че ли престана изобщо да ме възприема реално.“Кой си ти? Никой не те познава! За какво се мислиш, че си известен ли?“, такива неща ми повтаряше още преди да напусне дома ни. А всъщност е била настройвана от кебапчията“, убеден е Васил Драганов. Актьорът от „Столичани в повече“ се радва само на едно – че сериозните семейни проблеми не са се отразили на професионалните му изяви.

„Държа се, вече дойдох на себе си, не е лесно, но заради децата и любимата си професия ще превъзмогна всичко“, зарича се Драганов.