Спасиха баща и децата му от удавяне в Поморие

Спасиха баща и децата му от удавяне в Поморие

В Поморие баща и двете му деца оцеляха, благодарение на бързата реакция на спасители, които им се притекли на помощ. Инцидентът се е случил на охраняем плаж. В неделя времето рязко се влоши и морето стана опасно. На пост са Ангел и Александър.

„Имаше доста вълни, имаше и вятър. В една групичка баща с две деца бяха навлезли до шамандурата. Бях на близо и просто успях да видя веднага какво става. Морето започна да ги дърпа на вътре, не можеха да плуват и едно от момиченцата веднага започна да гълта вода. Успях да ги извадя и всичко беше нормално, прегледахме детето“, разказа Александър пред bTV.

„В такива ситуации повечето хора изпадат в шок, снимат и гледат. Бързо реагираха, докторът беше тук, дадохме му вода“, каза още той.

Веселин е само на 20 години, но вече е спасил два човешки живота – извън работното си време.

„Веднага трябва да реагираш, нямаш време да мислиш. Бях останал да поплувам след работно време. Едно момче дойде към нас и каза, че има хора, които не могат да излязат от водата. Веднага тръгнах, бяха двама човека – мъж и жена“, обясни младежът.

„През август месец температурата пада малко повече, вятърът става по-силен и се образуват различни течения. Морето не трябва да се подценява. Който си мисли, че може да плува, той се дави“, обясниха спасителите.