Дядо Стефо (92г.) отново къркан зад волана

Дядо Стефо (92г.) отново къркан зад волана

92-годишният дядо Стефан Стефанов от Сливен отново бе заловен от полицията да шофира в нетрезво състояние и без книжка. 

Това съобщиха от МВР-Сливен.

Само няколко дни по-рано, на 8-ми март, възрастният мъж бе изловен от полицаи да шофира под въздействие на алкохол, без книжка и без регистрационни табели на автомобила си.

„Ще шофирам докато пукна! Не може да ми казват на мене какво да правя. Имам книжка от 1962 г. Почти нямам провинения“, отсече пенсионерът пред репортерка в града.

Междувременно стана ясно, че нещата не са точно такива. Да, той има свидетелство за управление на МПС, само че то е отнето заради нарушение през 2022 г.

„Дядо Стефо е системен нарушител на пътя. Истински джигит. Дъщеря му умира от срам заради него, но жената нищо не може да направи. Той не може да се контролира, нито озапти“, казват в блока на дядката.

Засега не е ясно какви ще са санкциите и глобите за повторното нарушение. Нещо повече – по автомобила има следи от лека катастрофа, заради което властите в града са започнали друго, ново, разследване. Най-вероятно кърканият дядо е направил лек пътен инцидент, но не си признава на този етап, казват от полицията в Сливен.