Бясна чалга дъни от НАТФИЗ (ВИДЕО)

Бясна чалга дъни от НАТФИЗ (ВИДЕО)

Бясна чалга звучи от сградата на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ (НАТФИЗ) на ул. Стефан Караджа“. 

Видеото бе заснето от потресена столичанка на име Яна Георгиева, която реши да го публикува във фейсбук.

„Културно им е на студентите по изкуства. С попфолк определено ги чака светло бъдеще“, пишат иронично огорчени потребители. Други пък бранят студентите.

„Госпожата, дето снима, явно завижда на младежите, че се забавляват. Много злоба и мъка по този свят“, сипят обиди по адрес на Георгиева, която е заснела видеото.

„Да, в тази академия живееш, не е като в обикновен университет. Там, с колегите си готвите, спите там за по два-три часа по пода или върху каквото намериш, защото се бачка и репетира денонощно. От време на време се изтрещява стабилно на каквато музика ти попадне…
П.с. Чалгата ще е скандалното чудо във видеото, но понякога се правят етюди – чалга пародии или пък просто ти избиват чивиите…“, написа на свой ред Христо Павлов Иванов.

 

НАТФИЗ е специализирано висше училище в гр. София. До 1995 г. академията носи името Висш институт за театрално изкуство и съответно известна със съкращението ВИТИЗ.