Задигнаха 100 бутилки олио от къща

Задигнаха 100 бутилки олио от къща

Неизвестни до този момент лица задигнаха над 100 бутилки олио в кюстендилското село Катрище. Те са били складирани в необитаема къща.
Боряна Цекова от земеделската кооперация в селото разказа, че за огромното количество от скъпия в момента продукт мъжът не е водил битки в магазините, а го е получил като годишна рента – имал земеделска земя, давал я под наем, а в замяна получавал олио.

„Тази година му дадоха 8 стека олио и 495 лв.”, уточни Цекова.

Вместо да занесе олиото на сигурно – в Перник, където живее, мъжът поел риска да остави стотината бутилки без надзор – в Катрище. В селото се чудят кой ли може да е крадецът. Според местните апашът отлично е знаел какво се крие зад стените на къщата. Хората в селцето са на мнение, че извършителят ще препродава олиото, а няма да го пази за себе си. Престъплението вероятно е било добре планирано, а най-вероятно крадецът е имал и помагач.

В Катрище благодарение на земеделската кооперация има и други хора, които в домовете си складират по-големи количества олио. По груби сметки нанесената финансова щета на собственика на бутилките олио според цените на продукта в момента е за около 600 лева. Полицията вече е уведомена.

Снимка: БУЛФОТО