ВТУ предлага безплатно висше – по следните специалности

ВТУ предлага безплатно висше – по следните специалности

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий” обяви безплатно обучение по приоритетни специалности за редовна и задочна форма на обучение. Става въпрос за специалности, даващи право на завършилите ги да работят като учители. Предвид увеличените заплати на педагозите подобно предложение от ВТУ е изкушаващо за мнозина.

От семестриални такси са освободени специалностите по педагогика на обучението по български език и география за редовна и задочна форма, както и по педагогика на обучението по български език и информационни технологии в редовна форма.

Безплатно ще бъде обучението и на бъдещите учители по български език и история, като се предлага редовно и задочно обучение. От предложението на ВТУ ще могат да се възползват и желаещите да учат редовно педагогика на обучението по български и чужд език, съобщи „Борба“.

Останалите специалности, за които няма да се заплаща, са също с педагогически профил и са разнообразни, като се комбинират география и информационни технологии, история и география, история и информационни технологии, история и чужд език, математика и информатика.

Сред предложенията са също теология“, педагогика на обучението по музика, по физическо възпитание и изобразително изкуство. Част от предложенията важат и за филиала на Великотърновския университет във Враца.

С тази стъпка ВТУ подава ръка на бъдещи учители и дава приоритет при подготовката на кадри в сферата на образованието.