Трима задържани за кучето с отрязани уши

Трима задържани за кучето с отрязани уши

Трима роми са задържани в столичното Първо районно във връзка със случая, който вчера потресе цяла България. Става дума за кученцето, което бе намерено в безпомощно състояние и с отрязани до скалпа уши. Това научи ексклузивно единствено ТВМЕДИА от свои източници в МВР.

Ушетата на малкото куче са рязани с лозарска ножица. Зверството се е случило в ромската махала „Христо Ботев“.

Именно там то е намерено да лежи в предсмъртно състояние.

Мъничето бе кръстено Фейт (Вяра от английски, бел. ред.) от своите спасители, които го закарали моментално във ветеринарна клиника в опит да спасят живота му.

Засега не е ясно как точно униформените са стигнали до задържаните лица. По информация на ТВМЕДИА те са направили самопризнания за отвратителното деяние.

„Състоянието на кученцето не е критично, защото то ще оцелее. Но състоянието му е трагично, защото никога няма да забрави ужаса, агонията и болката, които са му причинени от „човешки“ същества“. Все по-често се натъкваме на такива зверства“, посочи жена от организацията „Респект към животните“.

Пред ТВМЕДИА полицаи от Първо районно признават, че в кв. „Христо Ботев“ е пълно със садисти.

„Този квартал е ад за уличните котки и кучета. Това не е първият такъв случай, сигурно няма да е и последният. Прави впечатление бруталната жестокост, с която посягат на животните, именно в тази махала. Очевидно изпитват надмощие и по този начин избиват комплексите си за малоценност, защото не могат да блеснат с друго в обществото. Кримимален психолог най-добре ще обрисува психопрофила на такива насилници и агресори“, заяви ченге пред ТВМЕДИА.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!