Телевизията на БСП фалира

Телевизията на БСП фалира

Партийната телевизия на БСП – Българска свободна телевизия (БСТВ) спира временно, обявиха от „Позитано 20“.

От червената партия твърдят, че това се налага „поради преместване на студиата и техниката в друга сграда“, а екипът излиза в платен отпуск.

Източници на „Офнюз“ твърдят, че това изобщо не е вярно и че техниката отдавна е на адреса на червената централа.

„Телевизията не спира временно, а завинаги. Натрупани са огромни задължения към НАП, към енергото заради неплатен ток, към доставчици и към бившия хладилен завод на Сточна гара, в който доскоро се намираха студиата на БСТВ“, обясни член на широкото ръководство на БСП пред медията ни.

Според него истинската причина за спирането на телевизията на Нинова е, че няма пари. Медията през последните две години е изконсумирала парите от субсидията, които се полагат на червените партийните организации по места. Въпреки това е успяла да натрупа и дългове за много сериозни суми.

Запознати от кухнята коментират, че лидерът на БСП вече просто не се нуждае от партийна телевизия. Столетницата се провали на изборите на 2 април, падна под 9%, а и самата Нинова е наясно, че е с все по-отслабващи позиции сред съпартийците си след поредицата електорални шамари, които отнесе.

Освен това на „Позитано 20“ активно се обсъжда идеята партийният вестник „Дума“ да бъде преобразуван от всекидневник в седмичник. Идеята и тук е да се спестят разходи.