Протест на 11 май срещу пускането на Македония в ЕС

Протест на 11 май срещу пускането на Македония в ЕС
Още протести се задават идните дни / Снимка: БУЛФОТО

На 11 май от 17:30 ч. пред Министерски съвет ще се проведе митинг-концерт, озаглавен „Не предавай Макенония“. Организаторите смятат, че България трябва да отстоява националния си интерес, а не да се води по диктовката на Америка и Европа, които настояват да пуснем съседката ни в ЕС. Според организаторите също така е недопустимо да вдигаме ветето, докато в Македония се води войнстващ македонизъм и агресивни антибългарски настроения.

„Присъединявам се към това събитие и призовавам всеки, който е в София на 11-Май да присъства. Глобалистите, дошли на власт у нас, готвят едностранно и позорно вдигане на ветото на България върху Скопие, защото са дали обещания. Да спрем това е надпартийна и дори надидеологическа кауза – тя е преди всичко национална. Затова заявявам, че ще подкрепя и присъствам на всяко такова събитие, без значение кой го организира или къде в страната се провежда.
В идните два месеца ще се реши дали България притежава капацитета да отстоява национални каузи така, както Гърците правеха в продължение на две десетилетия. Споделете обявата, присъединете се и към събитието, което ще намерите в коментарите. Поканете приятели, започнете активно организиране на подготовка за генерални протестни действия, ако Кирил и Асен решат продадат националния ни интерес“, написа политикът Кристиян Шкварек.

Снимки: БУЛФОТО