Последните думи на Милен Цветков: Никъде не ми се ходи

Последните думи на Милен Цветков: Никъде не ми се ходи

Никъде не ми е ходи. Не ми се пътува по празниците. Ще си остана в София. Не ми се блъска в трафика и задръстванията.

Това са последните думи на журналиста Милен Цветков, който бе убит по нелеп начин навръх Великден преди 3 години.

Споменът за последната им среща разказа колежката му Генка Шикреова. Милен Цветков е трябвало да води предаване в телевизията TV1, където Шикерова има рубрика – „Въпросите“.

В предаването в памет на Милен Цветков гости бяха Люба Ризова, дългододишен шеф на bTV новините и Георги Тошев, продуцент на „Преди обед“ и светски хроникьор.

Тошев и Ризова съобщиха, че вместо паметник на лобното му място ще бъде изградена чешма. 

„Милен би се изсмял в типичния си стил, ако види, че му слагаме паметник. Надали щеше да хареса подобно нещо. Той беше различен. Мисля, че една чешма повече би му се понравила на вкуса. Трябва да се закупят само строителните материали. Сумата е около 10 000 лв. Майсторът, който ще я изработи няма да вземе и лев за чешмата“, посочи Тошев и отправи всички, които уважаваха Цветков, да дарят дребни суми.

„Толкова парадоксално е, че си отиде по този начин. Малко преди инцидента каза, че не го е страх от смъртта, само се моли да умре между ламарини…“, посочи на свой ред Люба Ризова.

Спрелият чинно на червен светофар Цветков чакал зелена светлина, за да продължи пътя си. Винаги с предпазен колан. Уви, така и не дочака зеления сигнал, защото бе размазан от надрусания с три вида наркотици Кристиян Николов. Маминото синче е под домашен арест и е обгрижван по всевъзможни начини. До ден-днешен Николов отрича да взимал дрога, а пред съдя заяви, че някой му е сложил опиати в питиетата, без той да разбере…


„Точно 2ма (двама) граждани дойдоха да почетат журналиста Милен Цветков на кръстовището, където изгуби живота си.
Това е новината, която няма да чуете довечера в репортажите на Нова тв, бнт, Евронюз, он еър и Евроком. А би трябвало анонсите да започват с това изречение.
Екипите, дошли да отрязят събитието бяха 5. Само няколко бивши колеги от нова тв, както и колегите от последното му работно място Алтернативата/Въпросите, се озоваха на мястото за почит.
Толкова за паметта и липсата.
Пазете се по кръстовищата. Особено на червено“, написа друга негова колежка – Миролюба Бенатова, също част от екипа на TV1 и bTV в миналото.

„Кристиян Николов уби Милен. Но други го свалиха от екран. Тогава вестниците не се надпреварваха да пишат. Живият Милен не беше интересен.

Тези, които опитаха да приключат журналистическия му път след един анонс за остров, са същите, които позволиха господството на мощните коли, арогантните синчета и офшорната реалност на политическата „бедност“. Ще ви гони и на сън!

Пожелавам ви да срещате въпросите на Милен непредвидено. Да ви изкача от сенките на измислените ви прикрития. Да ви гони с усмивката си. Да му искате прошка, но никога да не я получите. Защото го заслужавате. Ада на собствените си постъпки!“, посочи Бенатова, визирайки уволнението на Цветков след серия зададени неудобни въпроси към властимащите.