Нямаше други коли, които да заслепят Адриан Антонов

Нямаше други коли, които да заслепят Адриан Антонов

18-годишният шофьор, който причини тежката катастрофа с две жертви на столичния булевард „Сливница“, остава в ареста. Това реши Софийският градски съд. Адриан Антонов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека, вследствие на движение с несъобразена скорост.  Пред Bulgaria ON AIR говори пряк очевидец на катастрофата.

В злополучната нощ Виолета се е прибирала, когато вижда с очите си трагедията на булевард „Сливница“.

„Една кола караше с много голяма скорост, караше на багажника си момче, от колата падаха неща. Той се блъска тук, осъзнах, че този човек е направил нещо, тръгнах по този път, видях момчета, които тичаха и го гонеха, по-нататък видях момичето лежеше, а момчето убиеца го караше на капака“, обясни Виолета.

Тя е категорична – в този момент не е имало коли, които да заслепят Адриан, каквато версия се появи.

Погребенията на Ани и Явор ще бъдат тази неделя…

„Никакви коли нямаше на кръстовището, само аз бях и колата, която се движеше с момчето“, коментира Виолета.

Стана ясно, че момчето е управлявало със 101 км в час. Според защитата на Адриан обаче това не е вярно.

„С 96 км/ ч е карал. В автотехническата експертиза пише каква е скоростта на движение на Адриан към момента на удара. Имало е перпендикулярно пресичаща кола, която следствието трябва да установява в кой момент тя е прекосила булеварда и по какъв начин това се е отразило на видимостта на Адриан. Изказвам искрени съболезнования, защото това са децата на България“, каза адвокатът на Адриан – Димитър Марковски.

В съдебната зала обвиняемият Адриан Антонов заяви само, че съжалява и поднася съболезнования на близките на загиналите. Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение – постоянно задържане под стража, тъй като има предпоставки обвиняемият да извърши ново подобно престъпление.

Защитата настоя Адриан да бъде пуснат под домашен арест, предвид чистото му съдебно досие, за да завърши училище. Момчето е в шок и няма ясни спомени от случилото се.