Касапите на кученцето Фейт са в Следствения арест

Касапите на кученцето Фейт са в Следствения арест

Вяра, (Фейт на английски) – кученцето, което бе намерено в безпомощно състояние и с отрязани уши в ромската махала „Христо Ботев“, се възстановява успешно във ветеринарна клиника. 

Това съобщиха от организацията „Респект към животните“. 

Междувременно, ТВМЕДИА научи от свои източници в разследването, че касапите на животното се намират в следствения арест на ул. „Г. М. Димитров“.

Те са с наложена мярка за неотклонение и задържани под стража за 72 часа, което, впрочем, много рядко се случва за престъпления, извършени от малолетни и непълнолетни лица.

Садистите са 12-годишно дете и 17-годишен младеж от ромския столичен квартал „Ботев“.

По-рано към престъплението бе привикан за показания и 27-годишен, криминално проявен, който също е бил с компанията по време на садистичните деяния, но по-късно от полицията уточниха, че той е освободен, тъй като не е участвал в касапницата, а само е наблюдавал сцените, достойни за филм на ужасите.

 

Със сигурност двете деца ще понесат наказателна отговорност за стореното, но в какви параметри – никой не се наеме да каже, тъй като едното момче е малолетно.

Другото, макар и непълнолетно, ще отнесе накзание за причинените мъки на четириногото. 

Малките изроди бяха заловени от полицаи на Първо районно в София. От участъка разкриха за ТВМЕДИА, че в махалата е пълно със садисти.

„Независимо дали на 10 години или на 70 – в Христо Ботев гъмжи от садисти. Това е адът за бездомните кучета и котки, които биват измъчвани и убивани по особено брутален начин. Неведнъж сме ви казвали, че колегите от института по психология към МВР могат да направят професионален психопрофил на такива лица. За нас не е нормално деца да изпитват радост, задоволство и удовлетвореност от това да режеш с нож животно и то да агонизира в ръцете ти. Едно със сигурност е ясно – ниската култура води до низки страсти, които са в основата на повечето криминално-битови престъпления“, заяви пред ТВМЕДИА ченге от Първо.

_cuva