Хранят бедни и бездомни пред парламента

Хранят бедни и бездомни пред парламента

В деня за размисъл – 1 април, ден преди парламентарните избори, бедни и бездомни хора ще получат своя топъл обяд от Мартин Мартинов – собственик на ресторант в центъра на София и дългогодишен благодетел. Това не е предизборна реклама или друг вид суета – а нещо, което Мартинов прави от години. Той разлива топла храна дори в минусови температури. 

В първия ден на април от 12:30-13:00 ч. кампания „Подай ръка“ – храна за хора без дом“ на Мартин Мартинов ще раздава храна пред Народното събрание. Инициативата продължава вече 7 години и ежедневно подпомага стотици хора, оцеляващи въпреки държавата.

„Това са отхвърлените, ненужните и невидими членове на нашето общество, които някога са имали семейства, работа, подслон и достоен живот. Но както се случва в държавите, които са абдикирали от отговорност, са останали без дом и начин за препитание. Истината е, че всеки може да стигне до тук и да разчита на Марти, да му подаде храна за оцеляване“, казват хората, които го познават.

Как пък някой депутат не се спъна в тази позорна за държавата опашка …от убити души? В Деня за размисъл менюто е – „ДЕПУТАТСКО КЮФТЕ“! Върви, „Върви народе възродени, към светли бъднини върви“ и пак ги избери! Събитието ще премине в протест, организиран от инициативата „Системата ни убива“, където ще може да се чуят и личните истории на хората протегнали ръка за помощ. 1 парил пред НС – това не е шега!