Гонзо поема националите след срамната загуба от Грузия

Гонзо поема националите след срамната загуба от Грузия

БФС и Борислав Михайлов изразиха силното си възмущение от представянето на българския национален отбор при загубата с 2:5 от Грузия в мача от Лигата на нациите. В същото време бе потвърдено, че Георги Иванов – Гонзо ще води националния тим в мачовете срещу Гибралтар и Грузия.

Публикуваме позицията на БФС и Борислав Михайлов без редакторска намеса:

Ръководството на Българския футболен съюз и президентът Борислав Михайлов изразяват силното си възмущение от поведението на българския национален отбор при снощната катастрофална загуба от Грузия. Категорични сме, че националната фланелка е чест, гордост и огромна отговорност – все качества, които отсъстваха от представянето на отбора ни в последния двубой.

Въпреки подмладяването на състава в последната година и половина и въпреки осигурените предпоставки за успех, резултатите и играта не отговориха на очакванията не само на ръководството на Българския футболен съюз, но и на цяла България.

Още утре, 7 юни, Изпълнителният комитет на БФС ще проведе заседание, на което ще бъдат дискутирани вариантите за нов национален селекционер.

Временно в следващите два мача от турнира Лига на нациите отборът ще бъде воден от Георги Иванов.

Снимка:БУЛФОТО