Ген. Мутафчийски дари кръв, вижте какво още каза…

Ген. Мутафчийски дари кръв, вижте какво още каза…

„Ние се гордеем с нашите безвъзмездни кръводарители. Голяма част от тях идват регулярно в Кръвния център на ВМА и даряват за съвсем непознати хора. Благодарим за човечността и безкористната им помощ. Защото ефективното функциониране на трансфузионната система е немислимо без участието на обществото като цяло“.

Това заяви началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Той също дари кръв в навечерието на 14 юни – Световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител, съобщиха от болницата.

Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите на лечебното заведение. В тази връзка, периодично се организират кампании в цялата страна и хиляди българи годишно застават зад инициативата „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!“.

Тази година 14 юни ще бъде отбелязан с Ден на отворените врати в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА. Всъщност, за нас всеки ден е такъв. И всеки един гражданин, който отговаря на изискванията за кръводаряване, може да го направи във времето от 800 до 16.00 часа, коментираха специалистите и изказаха благодарност на всички, които помагат за спасяването на човешки животи.