Евгени Минчев се разграничи от Sofia Pride: Не съм един от вас

Евгени Минчев се разграничи от Sofia Pride: Не съм един от вас

Евгени Минчев публикува в социалните мрежи с много остра критика към предстоящия София Прайд, който ще се проведе на 17 юни 2023 в столицата.

„Крайно безвкусно е обществото да продължава да си мисли, че гейовете са зле боядисани фризьорчета, фитнес плашила, продавачи в мол, сервитьори в пицария. Точно онова, което съм виждал да съставлява този парад. Крачат джендър еничари, отнети от същинската си същност, запокитени в кремаво-розовите обещания на неясното. В този смисъл- сори, но не съм част от вас, мили братя и сестри. Манифестирайте си, но манифестирайте с кауза а не с блуждаещи погледи, долнопробна шарения и шум.“, гласи част от поста на светския хроникьор.

Вижте пълния коментар на Евгени Минчев по повод предстоящото събитие:

„Хора, не съм един от вас. Sorry.
Едно е да си гей, друго- да си джендър еничар.

Лорд Евгени Минчев
/лично мнение/

Не ми дреме има ли гей парад или няма. Въпросът е кой е на този гей парад и кого обществото ще припознае след подобни изяви. Има ли сред тези манифестиращи отлични лекари, учители, научни работници, поети и интелектуалци. Има ли политици, заявили различната си ориентация? Има ли влиятелни хора, които да заявят пред света, че гей обществото се нуждае от допълнителна легитимация и привилегии. И да обясни точно какви.

Иначе, да си развяваш байряка веднъж годишно, охраняван и подкрепян от дипломати и политици е крайно безвкусно. Крайно безвкусно е обществото да продължава да си мисли, че гейовете са зле боядисани фризьорчета, фитнес плашила, продавачи в мол, сервитьори в пицария. Точно онова, което съм виждал да съставлява този парад. Крачат джендър еничари, отнети от същинската си същност, запокитени в кремаво-розовите обещания на неясното.

В този смисъл- сори, но не съм част от вас, мили братя и сестри. Манифестирайте си, но манифестирайте с кауза а не с блуждаещи погледи, долнопробна шарения и шум. Искате да се жените- оженете се. Не могло в България, няма и да може в скоро време. Идете в Англия, намерете си мъж, ако не, вземете си оттук и се омъжете там. Както ходите на гурбет по света и си вземате консерви от тук.

Ненавиждате България а и се цупите в лицето, да ви се осигурят привилегии. Не ви разбирам, честно казано. Работете прилежно, допринасяйте за страната си и спазвайте нейните закони. Смятам, че ако гей организациите правят нещата малко по-деликатно и вежливо спрямо общественото мнение, ще добият резултат.

По американски тертип- описаната вече шарения и безвкусица, с платени звезди на сцената, не е някакси правдоподобна. Сложете по една народна носия, извадете български флаг, докарайте висши църковни дейци, докарайте майките си най-вече. Майките трябва да бъдат осведомени как да постъпят, ако децата им са такива. Запознайте ни със себе си, вместо да ни отблъсквате.

Весел парад!“