Бисер Михайлов баща на пернишкия келеш се самопонижи. Гешев удобно спи

Бисер Михайлов баща на пернишкия келеш се самопонижи. Гешев удобно спи

Зам.-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов е бил освободен от ръководната длъжност след като си е подал оставката, съобщи Висшият съдебен съвет. Той обаче остава като редови прокурор.

Понижението идва след скандал със сина му Васил Михайлов. Младежът ба арестува след обвинения за серия побои в миньорския град. Досега баща му не е коментирал случая. Това е второто му освобождаване от ръководната позиция. Преди години Михайлов-старши бе арестуван от ГДБОП по подозрения в лихварство. Нищо не бе доказано и след години той бе възстановен на поста.

Младият Михайлов пък попадна в ареста след дълго бездействие на институциите. Едва след като кметът на Перник Станислав Владимиров обяви, че ще поведе протест срещу насилието в града, прокуратурата се активизира. Това се случи и след серия изяви на семейството на пернишкия футболен треньор Румен Андонов. Те твърдят, че той е бил пребит без причина от Михайлов-младши. Пострадалият бе приет в „Пирогов“ с множество травми.

След задържането на 18-годишния младеж започнаха да се появяват оплаквания от пострадали и свидетелски показания. Сред битите се оказа и полицай от града, който не е подал жалба. В социалните мрежи се появиха няколко клипчета, за които се твърди, че Михайлов-младши бие различни хора, а негови приятели снимат. Към момента той е задържан за постоянно. Повдигнати са му обвинения за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди и заплаха.

Понижението на обвинителя Михайлов идва и след посещение на главния прокурор Иван Гешев в Перник. Той обеща, че лично ще следи случая.