Барбара Стрейзънд стана на 80

Барбара Стрейзънд стана на 80
С любовта на живота си Джеймс Бролин

80 години навърши навръх Великден Барбра Стрейзънд. Годините не просто не й личат, а направо човек никога не би й дал. При това без никакви корекции и хирургически интервенции.

„Пристигнах в Холивуд, без да ми поправят носа и зъбите или да сменя името си. Това ми носи голямо удоволствие“, категорична е Барбра Стрейзънд, години след като е покорила куп върхове – и музикални, и актьорски.

Остава без баща, когато е едва на 15 месеца.

„Когато бях на може би 5-6 години, момичетата от квартала сядаха под навеса и пееха. Бях известна сред тях като хлапето, което имаше добър глас и нямаше баща“, споделя тя.

За нея казват, че е отворила вратите на Холивуд за всички познати представителки на нестандартната хубост.

„Носът ми беше част от моето наследство и ако имах талант да пея и да играя, защо това не беше достатъчно?“, казва тя.

Тя признава, че е имало моменти, в които е смятала да преправи природните си дадености.

„Обмислях да си оправя носа. Но на никого не вярвах достатъчно. Ако можех да го направя сама с огледало…“.

Родената в Бруклин Барбра Стрейзънд преодолява огромни препятствия по пътя към успеха и сред тях са нейният еврейски произход и възпитание. Отхвърляна, обиждана, дори ругана в началото на кариерата си, понеже играела твърде „по еврейски“ или изглеждала твърде еврейски, тя блестящо превръща своята същност на еврейка в метафора на различието. Което в крайна сметка ѝ помага да постигне възмездие за всички отхвърлени жени или поставени в положение да са безсилни.

Една от ранните работни места на Стрейзънд била като касиер в китайски ресторант, а бонус от това е било да се храни безплатно през деня.

 

Стрейзънд е всестранно развита – певица, театрална и кино актриса, композиторка, филмова продуцентка, режисьорка.

Носителка е на 2 награди „Оскар“ – за „Най-добра актриса“ и за „Най-оригинална песен“. Тя е сред малкото артисти, печелили всичките четири най-престижни награди „Оскар“ (за кино), „Еми“ (за телевизия), „Грами“ (за музика) и „Тони“ (за театър).