25 бона глоба, ако продаваш райски газ на деца

25 бона глоба, ако продаваш райски газ на деца

Лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова дава изявление по разнородни теми в момента. Тя обърна на внимание на проблема, за който ТВМЕДИА пише от няколко дни насам, а именно свободната продажба на райски газ, особено популярен сред младежи и подрастващи. 25 хиляди лева да бъде глобата за всеки обект, който продава въпросните бутилки с веществото. 

Както вече ви съобщихме, редица лекари излязоха с призив държавата да влезе във функциите си и да извади бутилките от масова употреба. Причината – необратими и непоправими последици за здравето и дори живота на децата.

„Припадъци, блокаж на крайниците, доживотна увреда на нервната система и мозъка, психози, кома и смърт са сред последиците от дишането на райски газ“, заяви д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична клиника „Св. Иван Рилски. По-рано днес тя направи емоционално изказване по bTV, в което твърди, че психиатрията е пълна с деца с психози след вдишване на въпросното вещество или след опит на марихуана.

„Днес наредих следните мерки. Комисията за защита на потребителите започва масирани и денонощни проверки по заведения, дискотеки, барове, както и онлайн за продажбата на райски газ. Там където КЗП установи, че това се случва, ще издава временна забрана за продажба. Ако тази мярка не се спазва, ще бъде наложена глоба от 25 хил. лв“, каза Нинова.