Зловеща версия: Лиляна планирала убийството на Виви?

Зловеща версия: Лиляна планирала убийството на Виви?

Лиляна Халкалиева от пловдивското село Желязно е планирала убийството на детето си, а после и своето самоубийство. Това твърдят близки до разследването, пише „Марица“.

Зловещата версия се прокрадва сред криминалисите заради факта, че рано сутринта вчера Лили е изкъпала детето , после себе си, облекли са се в чисто нови рокли. Допълнителна символика носи и празникът – Ден на детето.

Приятели и познати на Лили категорично отказват да повярват на подобни твърдения. В селото още са в шок, че добро момиче като нея е сторило това.

ТВМЕДИА припомня, че вчера убийството шокира цяла България. По телцето на детето майката нанесла множество прорезни рани с нож. Малката Виви, както я наричат в селото, издъхва в реанимация в пловдивската болница. Раните ѝ са били несъвместими с живота. Заради трагедията бяха отменени всички тържества в околията.

Лили гледала сама Вилияна, разказват в Желязно. Според местните жители детенцето е растяло в много обич и грижа. Никой от селото недоумява какво е провокирало в 31-годишната жена гняв и ярост, характерни за психопатите. Винаги била мила и любезна, описват я като възпитана млада жена.

„Може да е имала психическо заболяване, което до този момент успешно е прикривала от близките си“, твърдят криминалисти.

От днес Халкалиева се сдоби с обвинение убийство на малолетно лице. За такова деяние законът предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

В момента майката е сложена изкуствено в медикаментозна кома, тъй като лекарите от Пловдив са ѝ направили животоспасяваща операция. След като убила дъщеря си, Лили опитала да отнеме и своя живот и се наръгала няколко пъти в корема.