Изверг държи месец заключена жена си, за да я бие на воля

Изверг държи месец заключена жена си, за да я бие на воля

До 12 години затвор заплашват 41-годишен мъж от Казанлък, който в продължение на повече от месец държал под ключ жената, с която живее на семейни начала. Вследствие на побоищата 32-годишната жена е развила гангрена и е изгубила пръстите на едната си ръка.

Насилникът е предаден на съд за това, че от неустановена дата през месец август 2022 г. до 5 септември м.г. е причинил на майката на четирите си деца тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на всички пръсти на дясната ръка, както и за това, че противозаконно я е лишил от свобода, като деянието е извършено в условията на домашно насилие, по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата и лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия.

От Районната прокуратура в Стара Загора уточняват, че мъжът и жената живеели от 17 г. на семейни начала. Те имали четири деца. На неустановена дата през месец август 2022 г., М.С. нанесъл побой на пострадалата с дървена дръжка на лопата, като я удрял многократно по главата, по ръцете, и по цялото тяло. Той се уплашил, че ще бъде съден за побоя и лишил жената от правото на лечение и от правото свободно да излиза от жилището им, за да не я види някой. Той я държал заключена в продължение на месец.

През това време раните й се възпалили и тя изпитвали силни болки, получила гангрена. На 05.09.2022 г. родителите й подали сигнал на тел.112, че не са виждали дъщеря си повече от месец и нямат връзка с нея. Служители на МВР посетили адреса и намерили жената в тежко състояние.

От 7 септември досега мъжът е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Районен съд-Казанлък да насрочи разпоредително заседание по делото.