Погребаха убитата Криси, изплуваха нови подробности

Погребаха убитата Криси, изплуваха нови подробности


Вчера в София бе погребана 32-годишната Кристина Благоева, която бе убита и хврълена в багажник от изрода Калоян Каймакчийски. Младата майка оставя син полусираче. Детето е в шок и не спира да ридае, споделиха през сълзи близки до почерненото семейство. Само преди дни малкото момче е имало рожден ден. Вместо да празнува, в същия ден то научило за смъртта на своята майка, убита от поредния рецидивист, тормозел системно жени, осъждан и за палеж на автомобил за сплашване.

 


Калоян Каймакчийски, обвинен за убийството на бившата си приятелка Кристина Благоева, остава за постоянно в ареста, реши преди около час Софийският апелативен съд.

На днешното съдебно заседание бяха представени нови доказателства. Едно от тях е експертиза на колата на убитата, в която имало барутни частици от служебното оръжие на настоящата приятелка на Каймакчийски – Йордана Сотирова. Тя работи като военнослужещ в поделението в Мусачево. 

Според съда на свобода Каймакчийски може да се укрие или извърши престъпление.

В залата мъжът поиска да бъде пуснат с по-лека мярка. Адвокатът му настоя за домашен арест, но когато магистратите попитаха обвиняемия на кой адрес иска да изтърпи мярката, той посочи само село Черньово без улица и номер. Кмет там е майка му, стана ясно в съдебната зала. 

Тялото на 32-годишната Кристина Благоева беше открито в багажник на автомобил в квартал „Захарна фабрика” в София. Според обвинението Каймакчийски е застрелял бившата си приятелка с два куршума на 3 април пред офиса на голяма телекомуникационна компания. Данните на прокуратурата са, че той е бил е подготвен, имал е предварително поставени ръкавици и е използвал личното оръжие на настоящата си приятелка.
Полицията не била особено затруднена да стигне до извършителя, тъй като младата жена оставила бележка под клавиатурата на компютъра си в работа. В писмото пишело, че ако се случи нещо с живота ѝ трябва да търсят именно Калоян. Въпреки, че двамата били разделени от повече от 4 години, той не спрял да я тормози и заплашва, че ще я убие.

„Това е последният ти 8 март, последният ти празник като жена и майка!“, казал Калоян на жената.

Уви, той изпълни закръката си заради условните присъди, които получава за предишни подони изцепки и терор над бивши гаджета.

„Защо не се самоубиеш, за да ме улесниш?“, казал Калоян на друга жена, докато опирал нож в гърлото ѝ. Свидетелските показания са част от друго дело срещу него. Другата потърпевша се принудила да се върне в родния си Пазарджик, тъй като не издържала на системния тормоз, на който била подложена.
Той обаче успял да я открие там, директно нахлул в роднатс ѝкъща и я заплашил с хладно оръжие.