Жена участвала в обира на 350 бона от къщата в Банско

Жена участвала в обира на 350 бона от къщата в Банско
Част от задържаните. Снимка: МВР

Шест души общо са задържани във връзка с взломна кражба в особено големи размери в Банско. На 8 март са били откраднати 350 000 лева и около 200 грама злато, съобщиха от полицията в Благоевград.

На 31 май 2022 г. в 6 ч. е започнала специализирана полицейска операция на територията на Благоевград, Кюстендил, Монтана, Видин и София, в която участват 75 служители на МВР.

В хода на същата са задържани Борислав Георгиев Севдин, Венцислав Йорданов Стоилов, Габриела Людмилова Симова, Марио Георгиев Рангелов, Жечо Антонов Белясин, Георги Михалков Христов.

Започнати са процесуално-следствени действия. При реализацията предстои извършване на претърсване и изземване на десет жилища, един офис и 8 МПС-та ползвани от лицата.

При Жечо Белясин е открит и газовият пистолет на жертвата. Същият не е бил заявен, тъй като тъжителят не го е обявил съгласно установената процедура. Работата по случая продължава.

Това е най-големият разкрит обир, ставал някога в Пиринския край, пише bg-voice.com.

Крадците пристигнали в града с кола на починал човек, а го напуснали, като натоварили златото и парите в уж развалено БМВ, което качили на пътна помощ.

Шофьорът на пътната помощ и двама от обирджиите са от дупнишкото село Яхиново, един е от София и един от Монтана.

Пистолетът на собственика на парите е намерен в един от задържаните. Снимка: МВР

Ето предисторията: Докато собственикът празнувал в заведението 8 март с клиенти и приятели, крадците проникнали в жилището му, което е над механата, и открили крупната сума в гардероб. Заедно с нея задигнали и голямо количество злато.

Незабавно мястото било блокирано от полиция, както и входовете и изходите на града, но крадците се измъкнали.

Става въпрос за организирана банда престъпници, които обаче не са професионалисти.

Месец по-късно полицията вече била по следите на обирджиите, но чакали удобния момент, за да ги заловят. И тази сутрин няколко полицейски дирекции се включили в обиските и арестите – Благоевград, Кюстендил, Видин и София.