Започва делото срещу Георги Семерджиев

Започва делото срещу Георги Семерджиев

Започва делото срещу Георги Семерджиев, който предизвика катастрофата на столичния бул. „Черни връх”, при която загинаха две млади жени. За 19 декември от 15.00 ч. е насрочен старта на същинския съдебен процес срещу него.

Общата стойност на паричните искове срещу него е около 750 хил. лв., като основни ищци са родителите и братята на Хариет Стефанович, всеки един от които са предявили граждански иск към Семерджиев на стойност от 250 000 лв. Исковете ще бъдат разглеждани в хода на съдебното дело, което ще е в Софийския градски съд. Роднините на другото починало момиче – Христина Дилева, поискаха само да са частни обвинители.

Очаквано, защитникът на Семерджиев поиска домашен арест за клиента си. Той ще отговаря за още 5 престъпления.

Обвинен е, че е карал с включена полицейска лампа, със скорост над 166 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът му е преминал на червен светофар.

Семерджиев избяга от мястото на престъплението, а от МВР разкриха, че полицаи са съдействали за укриването му.

За тежката катастрофа на бул. „Черни връх” обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на две момичета: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло случаят е квалифициран като особено тежък.

Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор. Случаят предизвика и редица рокади в СДВР.

СНИМКИ: БУЛФОТО