Започна делото срещу Орлин Владимиров (СНИМКИ)

Започна делото срещу Орлин Владимиров (СНИМКИ)

Делото срещу Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров като съучастник в убийството на 33-годишната Евгения Чорбанова започна преди броени минути. Пред Съдебната палата в София се събраха десетки приятелки и близки на погубената жена, която остана завинаги на 33 години и остави дете сираче.

„ТУК МЕ НАТЪПКА“, „БЕЗ МАМА“ бяха само част от тежките за гледане плакати, които приятелките на Ети разлепиха пред Съдебната палата.

В студения декемврийски ден те поставиха символично голям куфар, подбен на онзи, в който бе открита тяхната приятелка.

Както и чифт дамски обувки на стълбите, символизиращи протеста срещу насилието над жени и зачестилите случай на тежки криминални престъпления, квалифицирани като „убийства от ревност“.

Смразяващият случай с Ети Чорбанова потресе България миналата година, когато тя бе обявена за издирване от мъжа си. В продължение на месец той твърдеше пред полицията, че любимата му е отишла на фитнес и повече не се е прибрала.

Той също активно се включваше в издирвателните дейности и имитираше притеснение пред властите къде може да е майката на детето му.

След няколко противоречиви детайли в показанията криминални психолози се усъмняват в неговата истинност. Разследващите се насочили именно към Орлин като заподозрян за изчезването на съпругата.

Малко по-късно случаят бе разплетен и се оказа, че младата жена е брутално убита от мъжа си, а тялото ѝ бе захвърлено на сметище край Перник, натъпкано в голям куфар… Орлин и баща му Пламен правят пълни самопризнания, които впоследствие оттеглят, тъй като не са направени пред съдия.

Криминалисти намериха тленните останки на издирваната Ети месец след като е била убита в собственото си жилище.

Чорбанова е душена, а за да е сигурен, че жертвата вече не диша, съпругът ѝ Орлин омотава стреч фолио около носа и устата ѝ.

Патоанатомите са категорични, че жената е била жива, допреди Владимиров да я облепи с тиксо и финално да спре приема на кислород.

Тялото е натъпкано в голям куфар, а свекърът на Евгения я изхвърля край хвостохранилище до Перник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ТЕСКТ: Димана Дойчинова

СНИМКИ: Георги Палейков, БУЛФОТО