Заловиха 40 000 къса контрабандни цигари

Заловиха 40 000 къса контрабандни цигари

Митническите служители откриха близо 40 000 къса контрабандни цигари във фабрични кухини на товарен автомобил с турска регистрация.

Превозното средство пристига на МП Капитан Андреево на 20.05.2022 г. на път от Турция за Холандия. По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товарното помещение са отбелязани подозрителни зони с висока плътност.

При последвалия физически контрол са установени 1960 кутии (39 200 къса) цигари без български акцизен бандерол, укрити между челната стена на хладилното ремарке и алуминиевата преграда.

На водача – турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците, а тютюневи изделия са задържани.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 4 млн. къса цигари, като само за 20 дни през месец май те са над 390 000. Установени са 140 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за контрабанда на цигари.

Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии цигари.