Заловиха 19 кила дрога в кола

Заловиха 19 кила дрога в кола
Близо 19 кг химични аналози на наркотични вещества откриха в лек автомобил митническите служители на Митнически пункт Малко Търново.

Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на С.С.

Той е обвинен за това, че е направил опит контрабандно да пренесе през границата на страната 18. 412 килограма аналози на наркотични вещества.

Опитът е останал недовършен, поради независещи от волята на дееца причини. Престъплението е осъществено на 29.01.2023 г. на ГКПП „Малко Търново“, обл. Бургас.

То е квалифицирано от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Установено е, че опитът за контрабанда е извършен с лек автомобил, който е бил управляван от обвиняемото лице. Той е трябвало да премие от България в Турция.

Химичните аналози на наркотични вещества са установени благодарение на отличните действия на митническите служители, извършили проверка на превозното средство.

Те са били разпределени в 19 пакета. 8 от тях са били укрити в резервната гума, а останалите 11 в задната седалка на автомобила. Общата стойност на откритите вещества възлиза на 589 195 лв. по цени на съдопроизводството.