Върнаха прокурорския син в ареста

Върнаха прокурорския син в ареста

Софийският градски съд върна в ареста Васил Михайлов, обвинен за побой в Перник.

Решението е окончателно, след като прокуратурата поиска младежът да бъде върнат в ареста. Проверка установи, че той е нарушил домашния си арест, въпреки че е с гривна за проследяване.

Съдът се мотивира с показанията на двама свидетели, които разказват за случая.

Защитникът на Михайлов Христо Ботев заяви в съдебната зала, че искането на прокуратурата за връщането на Михайлов в ареста е заради медийния шум. Освен това доклад на правосъдното министерство показвал, че прекъсванията на сигнала от гривната за няколко минути се дължат на технически проблеми.

Бащата на Васил е прокурор Бисер Михайлов. СНИМКИ: БУЛФОТО

 

Младежът е обвинен за това, че на 9 април, около 4:00 часа, в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият отправил закани за убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни, около 14:00 часа, в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.