Винят строга учителка за самоубилия ученик Румен

Винят строга учителка за самоубилия ученик Румен

Заплаха, че ще има двойка за срока и ще повтори класа е най-вероятната причина за решението на ученика от Враца да се самоубие. Това твърдят съученици от класа му пред местната медия БулНюз.

Ученикът от Математическата гимназия бил хванат да преписва по време на класното си по математика в понеделник. Учителката Росица Генова била категорична, че ще го остави на поправка. Явно крехката психика на ученика не е издържала и той решава да сложи край на живота си.

Ученическите групи на децата от Математическата в инстаграм буквално преливат от гневни коментари заради самоубийството на техния приятел Румен. Почти всички пишещи са единодушни, че голямата вина за крайното решение на ученика от VIII г клас е в бруталното отношение на преподавателката по математика Генова. В своите коментари учениците не пестят обидните думи за нея, а методите ѝ наричат стари и спорни.

Същото мнение изразиха и няколко родители, които се обадиха в редакцията на БулНюз. Всички са категорични, че някои по-смели коментатори вероятно биха определили преподавателката по математика като моралния убиец на 14-годишния Румен. Това, разбира се, би била много крайна оценка, но е сигурно, че поведението на Генова има пряка връзка с решението на нейния ученик да сложи край на живота си.
Вчера всички, които са преподавали на починалото дете, са били събрани при директорката. Грозно впечатление на учениците направило поведението на г-жа Росица Генова в сряда, която се държала все едно, че нищо трагично не се е случило.

Вчера от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ публикуваха обръщение, в което официално признаха за трагичния инцидент с техен ученик:

„Днес е тъжен ден за общността на ППМГ „Акад. Иван Ценов“. Загубихме наш ученик, съученик и приятел, за когото всички скърбим. Трагедията е огромна, защото винаги сме възприемали училището ни като едно своеобразно семейство, в което всеки е ценен. Затова молим една лична и семейна трагедия да не бъде използвана за търсене на евтина популярност.
Нека всички бъдем смирени и съпричастни със скръбта на близките“.