Уволниха двама полицаи заради Семерджиев, наказват дисциплинарно още 38

Уволниха двама полицаи заради Семерджиев, наказват дисциплинарно още 38

Министерството на вътрешните работи изнесе резултатите от проверките на свои служители във връзка с две тежки катастрофи, случили се в София – едната от 25 септември м.г. на Околовръстен път, при който загина един човек, а другата от 5 юли м.г. на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени, съобщиха от МВР. 

За първия случай, заради тежки нарушения на служебната дисциплина, са уволнени двама полицаи. По отношение на втория казус двама полицаи ще бъдат наказани с уволнение, а на други 38 са наложени дисциплинарни наказания.

Симона Радева от Първо районно също бе отстранена от системата на МВР заради връзки със Семерджиев

Във връзка с катастрофата на бул. „Черни връх“, за която подсъдим е Георги Семерджиев, са наказани с уволнение двама служители на 4-о районно управление – командир на отделение и полицай от сектор „Охранителна полиция“.

По-рано беше освободена от длъжност и полицайката от първо районно управление Симона Радева, която беше разпитана по време на делото дали е помагала на Семерджиев.

За нарушения на служебната дисциплина на други 38 полицаи от СДВР са наложени дисциплинарни наказания. Те са от различни сектори на отдел „Пътна полиция“, както и от Трето, Четвърто, Пето, Шесто и Седмо РУ на СДВР.

 

Димитър Любенов уби на място в катастрофа френски гражданин. Бил е под въздействието на наркотици. Той се намира в ареста. СНИМКИ: БУЛФОТО

По отношение на катастрофата на Околовръстен път, за която е обвинен Димитър Любенов, са уволнени двама служили от столичната дирекция на МВР – командир на отделение и старши полицай. При инцидента загина френски гражданин, а двама други бяха ранени. В момента Любенов се намира в ареста.

В края на декември от прокуратурата съобщиха, че са повдигнати няколко обвинения на двамата полицаи, свързани с катастрофата. Те са за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и за това, че не са оказали помощ при катастрофата.

 

Димитър Любенов