Условни присъди за двама българи, вкарвали у нас афганистанци

Условни присъди за двама българи, вкарвали у нас афганистанци

Задържани са участници в схема за незаконен трафик на чужденци, похвалиха се от МВР. Неутрализирането на престъпната група е в резултат на проведено активно разследване на криминалисти от София, Пирдоп и колегите им от Стара Загора и Димитровград.

Работата по случая започнала в края на октомври, когато при обход, автопатрул  от Районното управление в Пирдоп забелязал на третокласен път в землището на Копривщица паркиран бус без водач. В товарната кола били 24 мъже без документи за самоличност, самоопределящи се като афганистанци.

Криминалисти и разследващи полицаи от Пирдоп, София, Стара Загора и Димитровград са задържали трима мъже– организатор, посредник и водач. Извършени са претърсвания на обитаваните от тях адреси, където са намерени и иззети доказателства, съотносими към осъществяваната престъпна дейност.

След приключване на действията по разследването двама от тях са привлечени като обвиняеми и с прокурорско постановление са задържани за срок до 72 часа.

На 25 ноември с присъда на Районния съд в Пирдоп криминално проявените мъже са осъдени на 11 месеца лишаване от свобода условно, с три години изпитателен срок и глоба – в размер на 4500 лева за единия и 2500 лева за другия.