Условни присъди за трима, отвлекли ученичка за булка

Условни присъди за трима, отвлекли ученичка за булка

Трима роднини бяха наказани с по 3-годишни условни присъди за отвличане на ученичка с цел принудителна женитба, събощават от прокуратурата. 

Окръжният съд в Монтана осъди на по 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок двамата братя, Б.Б. (42 г.) и  Д.Б. (34 г.), заедно с 21-годишният Я.Я, който е син на по-младия брат, съобщиха от Съдебната палата в Монтана. Случаят е от 20 февруари 2020 г. Тогава тримата спрели набелязаната булка на улица в село Дондуково, община Брусарци. Момичето тъкмо се прибирало от училище към дома си. Качват ученичката насила в колата си. Закарват я в близкото село Расово с обяснението, че искат да я оженят за Я.Я. Тя отказва, но тогава тримата мъже тръгват с автомобила си към град Кардам, за да укрият отвлечената при свои роднини. По пътя колата им е спряна за проверка от полицията в град Бяла, област Русе. Отвлеченото момиче успява да извика за помощ и униформените арестуват похитителите. Те са задържани и срещу тях е образувано досъдебно производство за отвличане.

Тримата роднини се признават за виновни и заявяват, че доброволно подписват споразумения с прокуратурата за условни присъди от по три години. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, уточниха от Съдебната палата в Монтана.