Ученик се самоуби, не можел да прежали починалта си майка

Ученик се самоуби, не можел да прежали починалта си майка

През последните години Аспаруховия мост във Варна се е превърнал в „арена на смъртта“. Млади и стари, решили да сложат край на живота си, избират именно последния си полет от тази страховита височина. Няма оцелял след подобно падане.

Само през изминалата седмица има три нови случая на самоубийства. Все на млади хора. Засега няма статистика, която отчита колко души годишно скачат от моста. Властите в морския град също не взимат мерки, въпреки многобройните сигнали и жалби.

Една от последните жертви е 18-годишният Иван от варненското село Чернево, пишат колегите от „Флагман“.

Младежът, който е скочи преди няколко дни от Аспаруховия мост, тази година е трябвало да бъде абитуриент. Всички в родното му село Чернево са потресени от случилото се и казват, че никой не е очаквал той да посегне на живота си.

Ученикът се казва Иван и през октомври е навършил 18 години. Бил е 12-окласник в училището в Суворово. Хора от Чернево разказаха през наш репортер, че Иван бил кротък, спокоен, с почти незабележимо присъствие.

„Много рядко излизаше от дома си. Доколкото знам не е имал много приятели. Изключително добродушно момче. Не е имал никакви конфликти. Той просто с почти никого не дружеше“, обясниха негови съселяни.

За тях остава загадка какво може да е подтикнало Иван да сложи край на живота си, но споделиха, че животът му не е бил цветущ и в семейството му е имало сътресения и трагедии.

Иван на практика е сирак – не познава баща си, а майка му починала преди година – само преди няколко дни правили помен за годишнината.

„Трагедията за това семейство наистина е огромна, защото майка му си отиде от този свят точно преди година, само на 43 години. Намериха я мъртва в асансьор във Варна. Направила масивен инфаркт“, разказаха още нашите източници от Чернево.

Младежът бил отглеждан от баба си и дядо си. Бабата наскоро заминала да работи в чужбина и Иван останал само с дядо си. Възрастният мъж работи като охрана на различни обекти. Иван взел ключовете на джипа на дядо си, подкарал го и се озовал на моста. Набил спирачи, слязъл и без да се замисли, се хвърлил от него.