Убитите Хариет и Хриси не са се познавали

Убитите Хариет и Хриси не са се познавали
На черно-бялата снимка е Хариет на 22. На снимката с кученцето е Хриси.

Хариет Стефанович на 22 и Хриси Дилева на 26 години са жертвите на надрусания шофьор Георги Семерджиев, който отне животите им на място преди 3 вечери на столичния бул. „Черни връх“.
Двете млади момичета не са се познавали, просто са били близо една до друга преди въпросният рецидивист на пътя да ги убие в миг.

Майката на Хариет – Диана, разказа, че секунди преди фаталния удар е говорила с дъщеря си по телефона. Последните думи, които ѝ е казала били: „Затварям ти, за да пресечеш спокойно“.

Ето какво разказва Диана Стефанович пред БНТ:

„По принцип трябваше да пресече и слезе от тролей 7. Аз си говорих с нея, докато беше в тролея. И като слезе. Трябваше да пресече и да отиде на на спирката на автобуса 94 и да се прибере в „Дианабад“. Казах: мамо, затварям ти, за да пресечеш спокойно. Не знам къде точно е била. И аз искам да знам какво се е случило“.

Беше на 22. Тъкмо щеше да започва работа в един супермаркет.

БНТ: Как научихте, че тя е сред жертвите?

20 минути по-късно я очаквах, когато пристигне на спирката. Тя като тръгне нанякъде и ми казва. Дава ми на всяка крачка обяснение.

БНТ: Как разбрахте за случилото се?

Звъня, не ми вдига телефона и като не ми се обади… Сутринта рано чух по новините, че е имало такъв случай на кръстовището, където тя беше точно вечерта. Надявах се при приятелка да е отишла на гости, ама ѝ дадох торби за пазар.

БНТ: Не се ли притеснихте през нощта, когато не се прибра? Не ли обадихте да я попитате къде е?

Ама телефонът ѝ се изключи в един момент. Нямаше никаква връзка.

БНТ: Казвате, че ще изчакате брат ѝ да се върне от чужбина…

Да, да излязат експертизите. Да изкарат тялото. Искам и аз да го видя. Дали действително е на моето дете. Казват, че документите отговарят, но аз трябва да видя с очите си, колкото и да е трагична гледката и ще остане за цял живот в съзнанието ми. Аз съм длъжна да видя дали това е моето дете.

БНТ: Ако днес се изправите срещу убиеца, какво бихте му казали?

Какво бих му казала? Не знам. Може би бих му казала, че е масов убиец. Като камикадзе е. Да! Той няма жал към себе си, щом използва наркотици и не мисли, че той самият, самият е в колата и може да загине, когато кара с такава скорост и не му пука за живота на другите хора. Можеше да нахлуе и в детска градина, да унищожи много деца. Не само 2 – 3.

БНТ: Появиха се различни версии. Една от тях е, че може би дъщеря Ви е била в колата. Вие по-скоро приемате или отхвърляте тази версия?

Госпожо, аз я отхвърлям напълно, защото ние бяхме в кв. „Света Троица“ и аз я качих в тролея. Когато слезе от тролея и докато пътуваше в него, тя ми се обади.