Убитият в мелето – баща на две деца

Убитият в мелето – баща на две деца

Мъж на 37 години е починалият в мелето между два ромски клана. Инцидентът стана вчера на пазара в Казанлък. Враждуващите фамилии са от павелбанските села Тъжа и Манолово. 
Имали препирни от години, които често прераствали в боеве с брадви, мотики, ножове и други хладни оръжия.

Вчера двете фамилии Таирови и Бижеви е трябвало да се изправят пред съда по друго дело. Отново обаче се засякли и искрата пламнала за секунди. 

ТВМЕДИА научи от свои източници в полицията, че всъщност единственият загинал е бил сред най неконфликтните личности. 

„Добър и отговорен човек, работи, гледа си децата. Няма да го чуеш тон да повиши. Точно него убиха!“, гневят се в павелбанското село Манолово, откъдето е жертвата. 

Други 7 човека са настанени в болница с опасност за живота заради тежки удари и наранявания. 

В схватката вчера участваха над 30 души, а арестуваните са 11.

В понеделник по обяд два буса и няколко автомобила спират на улицата до пазара в Казанлък. По улиците се изсипват около 30 души с мотики, брадви, бухалки и ножове. Двата ромски клана е трябвало да се явят на дело в съда, но внезапно започва страшната разправия.

Враждата между двете семейства е стара, а преди години има и сгазено дете пак при инцидент между двете фамилии.

Таирови и Бижеви имат проблеми помежду си от години. Последният инцидент не е единствен. Преди месеци те се сбиват и пред полицейското управление. Според местните искрата се запалва от нещо дребно, но понеже се движат с кирки и брадви – се стига до масовия бой и трагедии.

Сили на жандармерията са изпратени в селата Тъжа и Манолово. В Павел баня ще се следят училищата, където учат и децата на двете фамилии.