Убитата и натикана в куфар Евгения искала да се разделя с мъжа си

Убитата и натикана в куфар Евгения искала да се разделя с мъжа си

 

Нови детайли около убийството на Евгения Владимирова, чието тяло беше открито в куфар край Перник, разкриха по време на съдебното заседание. Според майка ѝ – мотивът за престъплението е пари, а не ревност от страна на мъжа ѝ.

Обвинени за убийството са съпругът ѝ – Орлин, и неговият баща – Пламен Владимиров. 

От заседанието става ясно, че младата жена, която оставя малко момченце без майка, е имала връзка с друг мъж на име Габриел Николов и най-вероятно именно това е отключило яростта на Орлин – подозирал е, че тя може да го напусне и да продължи живота си с друг. Според показания на нейни близки и съседи, Орлин е бил наясно с връзката ѝ. Ети, както я наричат приятели и роднини разказват, че тя и Габриел се запознали през юни месец, 3 месеци преди жестокото убийство.

Преди началото на съдебното заседание майката на убитата и съпругът на Евгения влязоха в словесен сблъсък. Майката на жертвата Капка Чорбанова е сигурна, че убийството не е от ревност, а за пари. Тя поясни, че Евгения и Орлин искали да купят апартамент на зелено, чиято първа вноска била 90 хиляди лева.

След убийството на Евгения парите били върнати по сметката на съпруга ѝ, който се отказва от имота. Според майката на жертвата парите трябвали на Орлин за адвокати.

„Ако той я обичаше, нямаше да остави детето си сираче. Само нашето внуче няма на кого вече да каже мама и татко. В целия му клас всички дечица си имат родители“, ридеае майката на Ети Капка Чорбанова пред BulgariaOnAir.

От показанията на близки приятели на семейството стана ясно, че Орлин бил монтирал камери, за да следи съпругата си в дома им. След изчезването на Евгения Орлин писал съобщения от телефона на жена си на нейните родители.  Капка Чорбанова научила за изчезването на дъщеря си в 4 часа сутринта от съпругът ѝ – обвиняемия Орлин Владимиров. Той ѝ казал, че Евгения е отишла на фитнес и не се е върнала. Когато родителите на жертвата и полицията отиват в жилището на майката на Евгения ѝ направило впечатление, че сакът за фитнес на младата жена стои на един от столовете. Същевременно нейният съпруг не е знаел с какво точно е била облечена и не е смеел да я погледне в очите.

„Той е прикрит човек с два образа – от едната страна, добър, но от другата – дявол“, смята Капка Чорбанова.

Близки до двойката твърдят още, че Евгения е имала връзка с друг мъж – Габриел Николов. Запознали се в средата на юни, близо три месеца преди убийството на Евгения. Според техен съсед Орлин Владимиров той е бил наясно с връзката на съпругата си. Преди съдебното заседание имаше и протест в подкрепа на близките на убитата Евгения с искане за справедливи присъди за извършителите.

Евгения изчезна през октомври 2021 година, а тялото ѝ беше намерено през ноември в куфар във водоем. Според разследващите бащата на Орлин – Пламен Владимиров, е съдействал на сина си да прикрие следите на престъплението.