Трети свидетел посочи биячите на Слави Ангелов

Трети свидетел посочи биячите на Слави Ангелов
Георги и Никола Асенови – Близнаците

Анонимен свидетел с номер 590 е дал показания пред Специализирания наказател съд вчера, в които твърди, че е чул с ушите си разговор на подсъдимите за побоя на журналиста от вестник „24 часа“ и „168 часа“ Слави Ангелов, в който те коментират, че са прекалили с побоя над него.

Става дума за двамата братя Георги и Никола Асенови, известни в спортните среди и криминалните хроники като „Близнаците“.

В ъндърграунд средите на София ги знаят като много добри боксьори, тренирани от гуруто в бойния спорт Вальо Давидов.

По делото обвиняем е и трети човек – Бисер Митрев.

До този момент и тримата отричат вината си, въпреки, че има улики, които сочат именно към тях.

И така, според последния анонимен свидетел, в кафене в кв. „Надежда“, двамата братя обсъждат с трето лице, което той не познава, как са прекалили с пребиването на журналиста.

Единият брат дори вметнал: „Не трябваше да му чупим крайниците, малко прекалихме“. Тогава се намесил другия брат, който го успокоил с думите: „Няма страшно, нали знаеш кой е зад нас“, твърди свидетелят.

ТВМЕДИА припомня, че разследващият журналист и главен редактор на „168 часа“ Слави Ангелов бе жестоко пребит през март месец 2020, точно когато у нас започна пандемията от ковид.

Неизвестни лица го причакали да паркира автомобила си и да тръгне към блока, в който живее в района на „Дондуков“. Ангелов бе бит с юмруци и метални тръби, които направиха на сол крайниците му. Той се възстановяваше психически и физически няколко месеца.

АНОНИМНИЯТ СВИДЕТЕЛ, КОЙТО ПОКАЗА ЛИЦЕТО СИ

Сигурно се питате как разследващите стигнаха до обвиняемите лица? С помощта на свидетел. В началото той е анонимен. Дава показания, в които твърди, че е бил на срещата, в която се решава как да протече нападението.

Като по-малки – прохождащи в бокса

Уговорката се случва в къщата на бизнесмен, който живее в кв. „Бояна“. По думите на свидетеля той е поръчител на побоя над Слави Ангелов.
Мъжът възложил на друг треньор по бокс да определи кои момчета да свършат мръсната работа и да пребият журналиста. Тогава на срещата въпросният треньор и бокьор посочил Близнаците и още няколко лица. Това става през февруари 2020, месец преди престъплението.

Към този момент свидетелят работи за въпросния бизнесмен. Съветва го най-човешки да не прави това, защото Ангелов е известен криминален журналист и ще се разчуе в повече. Бизнесменът обаче отговорил: „Някакъв драскач, какво толкова“.

На срещата, в която присъствали и други известни на полицията лица, били донесени 50 000 лв. (5 пачки от банкноти по 100 лв.).

Това била цената за мръсната поръчка.

Не след дълго обаче свидетелят влошава отношенията си с въпросния бизнесмен и решава да отиде в полицията, да изкаже кой и как е нагласил Слави Ангелов.

След ареста на няколко души (впоследствие някои от тях са освободени) с обвинения остават само Близнаците и Митрев.

Бизнесменът бързо се досеща кой е бил на срещата и кой от тях знае всичко. На прибиране вкъщи свидетелят намира на входната си врата некролог.

Собсвения си некролог.

От тогава той не крие самоличността си – свидетел номер едно е лицето Ивайло Серафимов.

Серфаимов добива смелост и дава показания по още няколко ключови дела пред Специализирания наказателен съд.