Трагедия. Дете се удави в канал в Стара Загора

Трагедия. Дете се удави в канал в Стара Загора

Шестокласничка е загинала нелепо при опит да извади падналата си обувка от канал, преминаващ през Стара Загора. Трагичният инцидент е станал в ранния предиобед на 12 май, потвърдиха от регионалния инспекторат на образователното ведомство.

Заедно с жертвата е имало още няколко нейни връстници, двама от тях направили опит да я извадят от водата, но не успели. Изплашените деца са се върнали в училището си и там уведомили преподавател, който на свой ред подал сигнал на телефон 112. С присъствалите на мястото хлапета веднага е започнал работа училищният психолог.

Инцидентът е станал след края на учебните часове, уточниха от СУ „Христо Ботев“, където не скриха притеснението си от случилото се. ОТ ОД на МВР – Стара Загора отклониха питанията за трагичния случай под претекст, че все още се работело, пише „Телеграф“.

Дълбокият на места до 4 метра канал преминава през южната част на Стара Загора. По него тече водата, преминала през турбините на частната ВЕЦ. Съоръжението е собственост на държавното „Напоителни системи“ ЕАД , което има задължението за обезопасяване подстъпите към него.

От районна прокуратура – Стара Загора лаконично коментираха че е образувано досъдебно производство по член 122 от НК, вървят процесуално-следствени действия на местопроизшествието, разговаря се с всички свидетели.