Свекърът на убитата Евгения остава под домашен арест

Свекърът на убитата Евгения остава под домашен арест
Бащата на убиеца Орлин – Пламен Владимиров, давал наставления на сина си как точно да укрият трупа и да заличат следите си. Снимка: БУЛФОТО

Софийският апелативен съд отказа да пусне под парична гаранция Пламен Владимиров, обвинен като помагач на сина си Орлин Владимиров за убийството на снаха му Евгения. Така Владимиров Старши остава по домашен арест окончателно.

ТВМЕДИА припомня, че убийството стана в кв. „Лагера“ миналата година, а тялото на жената беше открито натъпкано в куфар близо до Перник. 

„Искам доживотна присъда и за двамата. Единственият, който е могъл да предотврати това убийство е бил бащата на Орлин. Вместо това, той е помогнал в престъплението. Щом може да носи труп, значи е в отлично здравословно състояние и може да остане вкъщи“, през сълзи каза почернената майка на Евгения. Родителката е съсипана от факта, че нейният сват е под домашен арест, а не зад решетките.

„Според мен Орлин е жертвата, но никой няма да го оправдае. Искам докрай да разбера какво точно се е случило между тях, за да възникне този конфликт“, заяви на свой ред майката на убиеца, намеквайки, че най-вероятно ревност или изневяра е причината Орлин да посегне на жена си.

Криминалисти, психолози и патоанатоми са категорични, че младата жена е убита по особено жесток и мъчителен начин. Осъзнавала е какво следва да се случи – а именно смърт. Орлин я душил, докато накрая тя изгубила съзнание и припаднала. За да е сто процента убеден, че е мъртва и не диша Орлин омотава няколко пъти през устата и носа ѝ стречфолио. Съдебните медици са категорични, че именно тогава Евгения губи битката с живота. Била е жива, допреди той да я довърши с фолиото.

Припомняме също, че бащата на убиеца – Пламен Владимиров е бил агент в ДАНС. През цялото време съветвал сина си точно какво да направи, за да прикрият следите за престъплението. Най-вероятно негова е и идеята Орлин да подаде сигнал в полицията, че Евгения не се е прибрала след фитнес.

В началото Орлин Владимиров се опита да заблуди близки, приятели и полицията, че тя е отишла да тренира и повече не се е прибрала. Показал дори написано от нея съобщение до приятелка, в което казва, че отива на фитнес. Малко по-късно Орлин бе разобличен от разследващите, че съобщението е написано от нейно име, но от него, след като вече я бил ликвидирал.

„Нито бащата, нито синът се разкайват за сторенето. Единственото, за което съжаляват е, че са хванати и престъплението се разплете“, категорични са психолози към МВР.

„Близо месец се лутахме, живеехме в ужас къде е Ети. Неизвестността ни убиваше, през това време той (Орлин, бел.ред.) ходеше да си купува дрехи и какво ли не. Държеше се странно, но не подозирахме, че я е убил. За мен той е един психопат. Хладнокръвен психопат. Добър актьор“, разказа през сълзи приятелка на Евгения.

„Държеше се мило с нас, беше хрисим. Не съм предполагала, че ще извърши това с детето ми. Допоследно мислех, че е станал някой битов инцидент, а не убийство. Искам да го попитам сега – дали е щастлив и доволен? Почерни живота на четири семейства. Най-вече съсипа живота на детето си“, казва майката на останалата завинаги на 33 години Евгения.

Снимки: БУЛФОТО и Личен архив