Доброволци спират да търсят Сашко. Криминалисти се съмняват в бащата

Доброволци спират да търсят Сашко. Криминалисти се съмняват в бащата

Доброволци прекратяват мащабното търсене на Александър, съобщи Станислав Фердов – председател на Българския студентски съюз, който организира голяма част от излезлите в планината.

„Броят на доброволците непрекъснато намалява заради влошеното време и безрезултатното досега издирване“, посочи той.

Снощи е имало два пункта в Перник и един в Радомир, на които са се събирали доброволци. За пореден път няма ефект от търсенето и момчето е неоткриваемо.

Доброволците обаче остават в готовност и ще се отзоват при гореща следа, каза Фердов.

В Перник и близките населени места са разлепени листовки със снимка на Александър, описание на момчето и призив, ако някой го забележи, да сигнализира на тел. 112.

От прокуратурата обявиха, че на разпит е призована и майката на изчезналото момче. Полицията търси детето на специфични места, които не обявява.

Междувременно все повече доброволци се съмняват, че бащата на изчезналото дете не казва цялата истина пред разследващите. Подобна теза защитиха и изтъкнати криминални психолози, сред които Ботьо Ботев и Тодор Тодоров, които имат дългогодишна практика в тежките престъпления.

По думите на Ботев този случай надали ще има щастлива развръзка.

„Притесняват ме обясненията на бащата, има нелогични неща в неговите действия, които може да са свързани с битието и състоянието му. Има забавяне на подаването на информация към органите на МВР от страната на бащата и близките на момчето. От психологическа гледна точка бащата твърде спокойно обяснява цялата ситуация, това би трябвало да се вземе предвид. Толкова дълъг период от време, ако детето не е приютено някъде, е най-вероятно да излезе с трагичен резултат“, заяви Ботев.

За него е странно също, че следовите кучета не намират следа.

Колегата му криминален психолог Тодоров е на мнение, че при подобни изчезвания основните версии са три – нещастен инцидент, отвличане или убийство.

„Не съм оптимист, че детето е живо“, заяви лаконично Тодоров.

Трети криминален психолог също застана с името си пред медиите и заяви своя прочит на нещата. Експертът Иван Савов смята, че бащата е замесен по някакъв начин с изчезването на детето.

„Мисля, че самият той има психични проблеми и не казва цялата истина“, посочи Савов.

Припомняме, че малкият Сашко изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо Бърдо. Полицията все още не е попаднала на следа от момчето. Детето изчезна на 11-и ноември в гористата местност над Профилакториума в миньорския град.