Случайно ли Сашко се появи след обявената парична награда?

Случайно ли Сашко се появи след обявената парична награда?

Сашко е намерен жив в близост до Червена могила край Радомир!

Най-прекрасната новина гръмна преди броени минути и стопли сърцата на стотици хиляди, а сигурно и милиони българи, които се вълнуваха от съдбата на 13-годишното момче с аутизъм.

ТВМЕДИА научи, че Алекс е откаран с линейка в „Пирогов“, където ще бъде хоспитализиран и щателно прегледан. От наши източници научихме, че не е искал храна, а само вода от медиците.

Малкият Алекс се изгуби в гора над Перник преди 8 дни, докато се разхожда с баща си. Невиждана до този момент мащабна акция от доброволци се зае с издирването му. С всяка изминала студена нощ обаче хората, които го търсеха под дърво и камък, губеха надежда, че той ще бъде намерен жив.

Подобни версии развиха и топ криминални психолози, според които: 1. детето е жертва на нещастен инцидент – удавяне (децата с аутизъм обичат да са близо до вода, привличат се от реки и извори), падане, подхлъзване и тн. 2. детето е отвлечено за откуп 3а детето е жертва на убийство.

Припомняме, че вчера бащата на Сашко – нотариус Александър Цветков, обяви парична награда за всеки, който посочи местонахождението на сина му.

Сумата, която той предложи бе 100 000 лв. Това се случи на 7-мия ден от изчезването на детето. Днес, на 8-мия ден Сашко се появи жив и здрав. В социалните мрежи валят предположения какво се е случило с детето. И дали бащата не е постъветван от полицията да обяви въпросната парична награда за намирането му. „Най-вероятно разследващите са имали следа, че детето е държано някъде от някого. Затова и не се насочиха с обвинения към бащата още в самото начало“, коментират в социалните медии.

Други се питат възможно ли е дете да оцелее 8 дни и нощи без яке при минусови температури в гората. Без храна и без вода… ТВМЕДИА научи от свои информатори, че детето е намерено от клуб по делтапланеризъм в отлично здравословно състояние и спокойно.

Цяла България очаква от полиция и прокуратура да се съобщи истината за този заплетен случай. И за финал – бащата на Сашко благодари на всички доброволци, които 8 дни и нощи търсеха детето му в Перник и околията, както и в софийските квартали. „Благодаря ви от сърце! Господ нека ви благослови“, заяви нотариус Цветков, който вече пътува към „Пирогов“, за да види сина си.