Симона въртяла мивката на Семерджиев в хотел Маринела

Симона въртяла мивката на Семерджиев в хотел Маринела

Прелюбопитни разкрития, около делото Семерджиев и разпитите по делото.

В съдебната зала днес стана ясно, че полицайката Симона Радева е била „нещо като управител“ на автомивката на Семерджиев, ситуирана в подземията на хотел „Маринела“. Въпреки че по закон е абсолютно забранено щатни полицаи да имат второ работно място, Радева демонстративно се е подвизавала като шефка на обекта.

„Симона беше като управител на автомивката, в която работех. Седеше и гледаше какво правим, как мием колити”, заяви пред съда свидетелят Жоро Спасов

Свидетелят Жоро Спасов разкава, че Симона я наричали помежду си „шефката“.
От свидетелските показания става ясно още, че преди катастрофата – около 22,30 часа, луксозният джип на Георги Семерджиев е бил измит, а по това време Симона Радева също е била в автомивката.

С личния си автомобил полицайката е занесла стълбата, с която Семерджиев да се прибере в дома си, веднага след катастрофата. Той ѝ се е обадил от телефона на един от работниците в автомивката.

Симона Радева все още не е привлечена като обвиняем по делото, но най-вероятно това ще се случи. Тя бе уволнена от МВР през лятото. Kriminalno.com съобщи по-рано днес, на делото в СГС дамата се появи с изцяло покрити тяло и лице, все едно е нахлузила бурка.

Военният прокурор Адалберт Кръстев, който е станал свидетел на инцидента и пръв е оказал помощ на таксиметровия шофьор, чиято кола бе ударена от джипа на подсъдимия, разказа потресаващи подробности за катастрофата.
На мястото е имало свидетел, който е посочил посоката, в която е тръгнал Георги Семерджиев с думите: „тръгнаха натам“. Този свидетел обаче не е разпитан от полицаите на мястото на катастрофата, посочи още в показанията си пред съда Кръстев.

Самият Георги Семерджиев отказа да даде обяснения по случая днес. В съдебната зала бяха и близките на двете загинали млади жени.
Снимки: Булфото