Симона Радева се яви на делото на Семерджиев (СНИМКИ ОТ СЪДА)

Симона Радева се яви на делото на Семерджиев (СНИМКИ ОТ СЪДА)

Бившата полицайка Симона Радева, която бе дисциплинарно уволнена от МВР, се яви в съда в качеството си на свидетел по делото срещу Георги Семерджиев. 

Мъжът е обвинен за смъртта на две млади момичета, които бяха убити на място от летящия му автомобил на столичния бул. „Черни връх“.

Срещу Семерджиев са повдигнати още 4 други обвниения.

Процесът започна с разпити на свидетели.

На заседанието като такъв се яви и бившата полицайка Симона Радева, за която прокуратурата твърди, че е помагала на Семерджиев и е донесла стълбата, с която той влязъл в апартамента си след катастрофата.

Облечена в черно, тя се беше дегизирала зад маска, очила, а главата си беше скрила под качулка, става ясно от снимките на агенция „БУЛФОТО“.

Обвиняемият е карал със 166 км/ч в нощта на инцидента, като е минал и на червен светофар. Това показва експертиза, направена във връзка с разследването. Той е подсъдим за пет престъпления и се намира в ареста от няколко месеца.

Подсъдимият отказа да даде обяснения по случая днес.

В обвинителния акт, разпространен от прокуратурата, пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал и на червен светофар.

Братята на една от жертвите поискаха около 1 млн. лв. обезщетение.

Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор. Случаят предизвика и редица рокади в Столичната полиция.